Közélet

Informatikatanároknak indítanak workshop-sorozatot Szegeden

Informatikatanároknak indítanak workshop-sorozatot Szegeden

2018. október 3., szerda
Informatikatanároknak indítanak workshop-sorozatot Szegeden

Az informatikatanárok fejlődésének fenntartásáért workshop-sorozatot indít Szegeden a Creativ_IT szakmai szervezet a Szegedi Szakképzési Centrummal együttműködve.

Ma már a gyerekek szinte tablettel a kezükben születnek, több informatikai ismeretük van, mint az oktatóknak – fogalmazott Angyalné Kovács Anikó, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója. Az intézményvezető úgy véli, ez hosszú távon munkaerőhiányt okozhat, ezért a Centrum megállapodást kötött a Creativ_IT szakmai csoporttal, hogy workshop-sorozattal tartsák fent az informatikatanárok felkészültségét. Ezeken az eseményeken a tanárok megoszthatják egymással tapasztalataikat a technológiai témákról, valamint a pedagógiai és gyerekekhez fűződő, szemléletbeli kérdésekről. Bánszki Gábor, a Creativ_IT elnöke elmondta, a céljuk hosszú távon az, hogy jól képzett szakemberek kerüljenek az informatikai munkaerőpiacra. "A tanárok fogják alakítani a jövő nemzedékének a tudását alakítani" – jelentette ki Bánszki, majd hozzátette, fontos az olyan hálózatosodás, ahol a munkaerőpiac találkozik az oktatással és a diákokkal. A Centrumhoz tartozó iskolákban mintegy 50 informatikatanár dolgozik, hozzájuk lehet csatlakozni a rendszeresen megtartott találkozókon, amelyek közül az elsőt október 16-án tartják. A workshopokra a szakmai csoport

Facebook-oldalán

lehet majd regisztrálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.