Gift of Life – Vivien sokat sírt, de már jól van

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Muhi Vivien, az alig 90 centis, 23 hónapos magyarkanizsai kislány szívproblémával került Szegedre, de a Rotary Club Gift of Life-nak és a szegedi orvosoknak köszönhetően ma már egészséges, és nagyon boldog.

Dr. Rácz Katalin az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika főorvosa elmondta, hogy Vivien betegségét már a megszületése után észlelték. Ehhez a kislány anyukája még hozzátette, hogy gyermeke régebben nagyon sokat sírt, de az elmúlt napokban már felhőtlenül boldog és mosolygós baba vált belőle.

„Ma már utazunk is haza. Vivien már jól érzi magát, csak a cumiját ne vegyék el, mert akkor veszekszik.”

– mondta kislány anyukája.

Fotó: Kovács Ferenc

„Tavasszal szervezett a gyermekklinika a határon túl egy továbbképzést, és a gyermek háziorvosa, Fehér Rózsa doktornő javaslatára került az SZTE-re Vivien.”

– számolt be a műtét előzményeiről Dr Rácz Katalin.

Dr. habil. Hartyánszky István, a Szívsebészeti Osztály docense elmondta, hogy Vivien műtéte szerencsére egyszerű volt. Az orvos szerint a sebészi megoldás nem volt bonyolult. Ezek mellett a sebész azt is megemlítette, hogy probléma akkor lett volna, ha nem operálták volna meg a kislányt időben.

A Coop Szeged képviselője, és a Rotary Club titkára, Bozsó Miklós, ajándékot is hozott a gyógyult kis betegnek. Hercegnős hajkefét, plüss pandát és plüss tigrist adott a kislánynak. Az ajándékok láttán még a cumi is kikerült a kislány szájából.

Fotó: Kovács Ferenc

Az év végig, a program keretein belül még 4 gyermeket tudnak majd megműteni.

A Gift of Life 2010 óta működik Magyarországon. Az utóbbi időben a Rotary Club azon dolgozik, hogy fenntarthatóvá tegyék a projektet. Igen komoly anyagi háttere van a programnak, ugyanis az eddig összesen 210 ezer dollár volt.

Szegeden 2014 óta megy a program, amiben Vivien műtétje volt a 30., ami Szegeden zajlott.

A már meggyógyult Vivienről szóló sajtótájékoztatón egy másik kis beteg is szóba került. Huszkai Annamária a sajtótájékoztató idején éppen intenzív osztály felé tartott. A Sepsiszentgyörgyről érkező két éves kislánynak szintén szívproblémái vannak. Rá egy billentyűbeültetés vár, de jelenleg még csak a vizsgálatai folynak.

Annamáriának és szüleinek talán az lehet most a legjobb hír, hogy a Gift of Life programból eddig csak gyógyult és egészséges gyerekek kerültek haza.

Előző sztori

Emelkedik a gyermekek után járó ápolási díj

Következő sztori

Nem akar időközi választást Vásárhelyen a Fidesz