Közélet

Erre figyeljen halottak napján Szegeden

Erre figyeljen halottak napján Szegeden

2018. október 31., szerda
Erre figyeljen halottak napján Szegeden

Temetői járatok, nyitvatartások, hasznos praktikák. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a halottak napjával kapcsolatban.

Idén is lesz temetői járat

A temetői járatok Tarján, Víztorony térről 12-es jelzéssel, „Temetői járat” megjelöléssel a Tarján, Víztorony tér – Csillag tér – Szilléri sgt. – Római krt. – Brüsszeli krt. – Berlini krt. – Párizsi krt. – Mars tér – Bartók tér – Tisza Lajos krt. – Dugonics tér – Kálvária sgt. – Bajai út – Krematórium – Belvárosi temető – Fonógyári út – Dorozsmai út – Izabella híd – Rókusi krt. – Csongrádi sgt. – Lomnici utca – Makkosház – Hont Ferenc utca – Ortutay utca – Makkosházi krt. – Budapesti krt. – Tarján, Víztorony tér útvonalon közlekednek (kétirányú körjárat)

Indulási időpontok Tarján, Víztorony térről:

• a Belváros felé 8.15 és 16.15 óra között 30 percenként, • a Rókusi krt. felé 8.30 és 16.30 óra között 30 percenként.

Ünnepi nyitvatartás

Az Alsóvárosi temető november 4-ig 7:00-tól 20:00-ig tart nyitva, aBelvárosi temetőben, ugyanebben az időintervallumban várják a kilátogatókat. Az újszegedi temető november 1-én 6:00-tól 20:00-ig, november 2-től 7:00-tól 18:00-ig tart nyitva. A kiskundorozsmai, valamint a gyálaréti temető egyaránt éjjel nappal látogatható.

Fokozott rendőri jelenlétre kell számítani

Fokozott rendőri jelenlét lesz, elsősorban a temetők környékén és az oda vezető utakon mindenszentek és halottak napján, hogy az emlékezés zavartalan és biztonságos legyen - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján. A közleményben úgy fogalmaznak, hogy ez az időszak az átlagosnál nagyobb veszélyt jelent a közlekedőknek, mert a közúti forgalom az átlagos többszörösére nő. A rendőri - és polgárőri - jelenlét célja elsősorban a forgalom segítése, de fellépnek a szabálytalan közlekedők ellen is. A rendőrség a közút kezelőivel együttműködve ideiglenes parkolóhelyeket is kijelöl, néhol pedig forgalomkorlátozást rendel el. A rendőrség továbbá felhívja a figyelmet arra is, hogy a temetőbe látogatók ne vigyenek magukkal jelentős értékeket, táskájukat ne hagyják őrizetlenül, és figyeljenek jobban a zsúfolt tömegközlekedési eszközökön is. A kerékpárokat, autókat lehetőség szerint őrzött és kivilágított parkolóban tegyék le, értékeiket pedig ne hagyják a jármű utasterében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.