Az önkormányzat szerint remek a menetrend

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Legalábbis erre következtethetünk abból, hogy napok óta nem válaszolnak a menetrend módosítással kapcsolatos kérdéseinkre, ami nem csak a nekünk nyilatkozó buszsofőr, hanem az utazók szerint is indokolt lenne.

Korábban beszámoltunk róla, olvasóink rendszeresen panaszkodnak arról, hogy a szegedi, városi (helyijáratos) buszok nem tartják be a menetrendet. Reggelente gyakoriak a késések, éjjelente meg rendszerint hamarabb érkeznek a megállókba a buszok, ezért szerintük kiszámíthatatlan a tömegközlekedés a városban.

Múlt héten rejtett kamerás interjút készítettünk az egyik utolsó, esti járaton, ahol a sofőr elmondja saját szemszögéből a problémákat. Szerinte a probléma egyik fő oka a rossz menetrend.

Ezen felbuzdulva, megkérdeztük az önkormányzatot, hogy mi alapján állítják össze a menetrendet, illetve, hogy tervezik-e annak módosítását.

Lassan eltelt egy hét azóta, hogy elküldtük kérdéseinket, azonban még mindig nem kaptunk válaszokat. Ebből arra következtethetünk, hogy a városvezetés szerint kifogástalan a menetrend, hiszen a “hallgatás beleegyezés” – ugyebár.

Alaptalan támadásnak vélik a megkeresést

A rejtett kamerás videónk végén, a buszsofőr megjegyzi, hogy azzal a busszal, amit éppen vezet, nem lenne szabad a városban közlekedni, mivel se kijelző, se jegyérvényesítő rendszer nincs rajta, ráadásul a fék is nehezen működik.

Emiatt megkérdeztük a DAKK Zrt.-t, hogy hány olyan busz közlekedik Szegeden, amelyikkel „nem lehet rendesen fékezni”, a közlekedési társaság azonban érdemben nem kívánt reagálni a megkeresésünkre.

„Mivel az elmúlt hetekben több, bizonyítottan alaptalan támadás érte társaságunkat, így konkrét adatok hiányában nem áll módunkban érdemben reagálni megkeresésükre” – olvasható a DAKK Zrt. válaszában.

(Borítóképünk illusztráció!)

Előző sztori

Erre figyeljen halottak napján Szegeden

Következő sztori

Árokba csapódott egy autó Fábiánsebestyén közelében