Közélet

Az önkormányzat szerint remek a menetrend

Az önkormányzat szerint remek a menetrend

2018. október 31., szerda
Az önkormányzat szerint remek a menetrend

Legalábbis erre következtethetünk abból, hogy napok óta nem válaszolnak a menetrend módosítással kapcsolatos kérdéseinkre, ami nem csak a nekünk nyilatkozó buszsofőr, hanem az utazók szerint is indokolt lenne.

Korábban beszámoltunk róla,

olvasóink rendszeresen panaszkodnak arról, hogy a szegedi, városi (helyijáratos) buszok nem tartják be a menetrendet. Reggelente gyakoriak a késések, éjjelente meg rendszerint hamarabb érkeznek a megállókba a buszok, ezért szerintük kiszámíthatatlan a tömegközlekedés a városban. Múlt héten

rejtett kamerás interjút készítettünk

az egyik utolsó, esti járaton, ahol a sofőr elmondja saját szemszögéből a problémákat. Szerinte a probléma egyik fő oka a rossz menetrend. Ezen felbuzdulva, megkérdeztük az önkormányzatot, hogy mi alapján állítják össze a menetrendet, illetve, hogy tervezik-e annak módosítását. Lassan eltelt egy hét azóta, hogy elküldtük kérdéseinket, azonban még mindig nem kaptunk válaszokat. Ebből arra következtethetünk, hogy a városvezetés szerint kifogástalan a menetrend, hiszen a "hallgatás beleegyezés" - ugyebár.

Alaptalan támadásnak vélik a megkeresést

A rejtett kamerás videónk végén, a buszsofőr megjegyzi, hogy azzal a busszal, amit éppen vezet, nem lenne szabad a városban közlekedni, mivel se kijelző, se jegyérvényesítő rendszer nincs rajta, ráadásul a fék is nehezen működik. Emiatt megkérdeztük a DAKK Zrt.-t, hogy hány olyan busz közlekedik Szegeden, amelyikkel „nem lehet rendesen fékezni”, a közlekedési társaság azonban érdemben nem kívánt reagálni a megkeresésünkre. „Mivel az elmúlt hetekben több, bizonyítottan alaptalan támadás érte társaságunkat, így konkrét adatok hiányában nem áll módunkban érdemben reagálni megkeresésükre” – olvasható a DAKK Zrt. válaszában.

(Borítóképünk illusztráció!)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.