Egyetem

A legjobb diákokat szállásolják el az új kollégiumban

A legjobb diákokat szállásolják el az új kollégiumban

2018. október 3., szerda
A legjobb diákokat szállásolják el az új kollégiumban

Művelődési házat alakítanak át azért, hogy Szegeden 2020-ra a világ legjobb diákjai mellett, mentorokat, és Nobel – díjas vendégeket szállásoljanak el.

Az erről szóló vállalkozási szerződést kedden írták alá a Ferroép Zrt.-vel – tájékoztatott a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány. Az alapítvány egy 2015 végén hozott kormányhatározat alapján 1,3 milliárd forint támogatást nyert el az 50-60 kiváló egyetemista elhelyezésére szolgáló kollégium kialakítására. A Bartók Béla Művelődési Ház műemléki védettség alatt álló egykori épületében a Szegedi Tudós Akadémia minden igényt kielégítő, modern kollégiuma mellett, a Nobel-díjas vendégek és a nemzetközi mentorok fogadására alkalmas szobák és a tehetséggondozó program irányítását szolgáló irodák is helyet kapnak

A civil szervezet az épületet 2017-ben vásárolta meg az önkormányzatától. A tervek szerint a kivitelezési munkák jövő őszre fejeződhetnek be, a berendezett, üzemkész épület átadása pedig 2020 tavaszán várható.

A Szegedi Tudósakadémiát Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának 75. évfordulójához kapcsolódva hozták létre, hogy újra vonzóvá tegye a fiatalok számára a tudományos életpályát. Elindították azt az egyedülálló, a résztvevők életét 16 és 36 éves koruk között – a hagyományos iskolarendszerrel párhuzamosan – végigkísérő hazai és nemzetközi mentorok részvételével működő programot, ami képes arra, hogy hazánkban tartsa a legkiválóbb természettudományos érdeklődésű diákokat minőségi képzés és megfelelő anyagi juttatás biztosításával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.