Kultúra

Plusz Titanic előadást hirdet a Szegedi Szabadtéri

Plusz Titanic előadást hirdet a Szegedi Szabadtéri

2018. szeptember 23., vasárnap
Plusz Titanic előadást hirdet a Szegedi Szabadtéri

Túlszárnyalja az előző évi sikereit a Szegedi Szabadtéri: másfél hónapja derült ki a 2019-es évad műsora, és már akkora az érdeklődés a Titanic musical iránt is, hogy plusz egy előadást hirdethettek, melyre szeptember 22-től lehet jegyet venni.

Gyorsan fogynak a jegyek a Szegedi Szabadtéri produkcióira: a tavalyi rekordot is meghaladta már a jegyvásárlók száma. Hatalmas érdeklődés övezi a Queen-musicalt, a We Will Rock You-t, valamint az Aida és a Madách Színházból érkező Szerelmes Shakespeare is népszerű a jövő nyári programot tervezők körében. A 2019-es évad hazai ősbemutatójára, a Titanic musicalre is akkora az érdeklődés, hogy a Szabadtéri igazgatósága úgy döntött: egy újabb estét ad a Magyarországon először látható Titanic musical szériájához! Augusztus 18-ra, vasárnapra is válthatnak jegyet azok, akik eddig lemaradtak a legjobb helyekről.

Tony-díjat is kapott a Titanic-ról szóló musical

A Titanic történetét már számos alkalommal feldolgozták, de a Maury Yeston és Peter Stone szerzőpáros által jegyzett musical rendkívüli sikert aratott. A Titanicot öt Tony-díjra, a „színház Oscar-díjára” jelölték, és mind az ötöt meg is nyerte – többek között a legjobb musicalnek járó elismerést is. A Broadwayt is meghódító darabot nemcsak a nagyszerű zenéje repítette a célig, hanem a rendkívül érzékeny, emberi története is, amely bizonyítja, hogy a fikciónál még mindig különösebb maga a valóság. Erre az izgalmas Titanic-történetre most már hat alkalommal válthatnak jegyet a musical szerelmesei: augusztus 9-e, 10-e, 11-e, valamint 16-a és 17-e mellett augusztus 18-ra is megválthatók a jegyek! A jegyvásárlásra szeptember 22-től van lehetőség online és személyesen is, a Szegedi Szabadtéri Játékok jegyirodájában. A jövő év nagy slágerének ígérkező Titanic musicalnek az angol nyelvű előzetese látványos előadást ígér.

Fény derült az új évad még egy részletére

Nem csak a Dóm téri előadásokról derülnek ki újabb részletek, hanem az Újszegedi Szabadtéri Színpad zenés produkciójáról is. Bertolt Brecht Koldusoperáját a Szegeden is jól ismert erdélyi magyar rendező, a Jászai Mari-díjas Bocsárdi László viszi színre. Bocsárdi nevét nemcsak a tavalyi szegedi operabemutatóval kapcsolhatjuk össze, hanem a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházzal is: a teátrum az idei Színházi Kritikusok Céhe díjátadóján mindhárom jelölését díjra váltotta. Az iróniával, humorral és nagyszerű dalokkal játszó Koldusoperát először láthatja az újszegedi színpad közönsége, hasonlóan a másik két újszegedi produkcióhoz, Moliére Don Juanjához és a Hófehérke és a hét törpe családi mesebaletthoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.