Sport

Nem talált még legyőzőre a SZEOL

Nem talált még legyőzőre a SZEOL

2018. szeptember 12., szerda
Nem talált még legyőzőre a SZEOL

A Kozármisleny mellett, a SZEOL az egyetlen csapat az NB III Közép csoportjában, amely idén még veretlen. A kék-feketék hat forduló alatt négy győzelmet és két döntetlent könyvelhettek el, így jelenleg a tabella második helyén állnak a Szeged-Grosics mögött.

„Megmondom őszintén, számomra nem meglepetés, hogy ilyen jól kezdtük a bajnokságot.”- kezdte nyilatkozatát Siha Zsolt, a SZEOL SC vezetőedzője. „Az előző idényben hat forduló után egy ponttal többünk volt, mint most és vezettük a tabellát, de úgy gondolom, hogy az idei csapatunk erősebb a tavalyinál.” – folytatta. A tréner szerint nem a véletlen műve, hogy a Szekszárd elleni botlást követően magabiztosan nyertek a Rákosmente vendégeként, ugyanis idén új módszerrel készülnek az idegenbeli összecsapásokra. „Tavaly sajnos nagyon gyengék voltunk idegenben. A hazai mérlegünk olyan volt, mint a későbbi bajnok Tiszakécskének, de ők idegenben 20 ponttal többet szereztek nálunk, így nyilvánvaló volt, hogy valamit változtatnunk kell.

A mérkőzések felvezetését, és az utazások eddigi rutinját kicsit megvariáltuk és úgy látszik, hogy ennek megvan az eredménye, hiszen a három idegenbeli meccsünkön hét pontot szereztünk, és úgy gondolom, hogy ez megsüvegelendő teljesítmény.

” – magyarázta a mester.

Péter Antal két góllal vette ki a részét a Rákosmente elleni győzelemből. A szegediek támadója, a hatodik meccsén már a harmadik gólját szerezte, tavaly tizenöt találkozó kellett neki ugyanennyi találathoz. A játékos mentális erejét mutatja, hogy a Szekszárd elleni kihagyott büntető sem törte meg a lendületét.

„Természetesen örültem a duplázásnak, de a legfontosabb az volt, hogy jó játékkal magabiztosan nyertünk. Az előző két-három fordulóban nyújtott teljesítményemmel nem voltam elégedett, többet vártam magamtól. Nagyon bántott a Szekszárd elleni kihagyott tizenegyes, hiszen ha azt berúgtam volna, akkor valószínűleg meg is nyertük volna a mérkőzést. A meccs után, volt egy különbeszélgetésünk Siha Zsolttal, ahol kielemeztük az eddigi találkozókat, és elmondta, hogy mit vár tőlem a továbbiakban. A beszélgetésnek görcsoldó hatása volt, és talán ennek is köszönhetően tudtam két gólt szerezni a Rákosmente ellen.” – fogalmazott Péter.

Siha Zsolt úgy véli, hogy a SZEOL-nak reális esélye lehet a dobogón végezni, de az igazi erőpróba még hátra van csapata számára. „Kezdenek körvonalazódni a bajnokságon belüli erőviszonyok. Véleményem szerint, jelenleg reális képet mutat a tabella, mivel előreláthatóan a Szeged-Grosics, a Dunaújváros, a Kozármisleny, és mi közöttünk fog eldőlni a három érem sorsra.” – fejtette ki álláspontját. „A sorsolás értelmében a bajnokság közepénél kezdenek el ezek a csapatok egymás ellen játszani, akkor majd kiderül, hogy kinek milyen hosszú a kispadja, illetve, hogy melyik együttes mire képes egy hasonló képességű gárda ellen. Bízom benne, hogy a jó formánk kitart egészen a bajnokság végéig.

Stabilitás jellemzi a csapatunkat, hátul nagyon erős lábakon állunk, ami ezen a szinten aranyat érhet. Bízom benne, hogy a jó formánk kitart egészen a bajnokság végéig, és akkor képesek lehetünk elérni a szezon előtt kitűzött céljainkat.

” - zárta gondolatait Siha.

A SZEOL SC vasárnap 15.30-kor az újonc Taksonyt látja vendégül a Szegedi Vasutas Stadionban. A mérkőzésről online tudósítással jelentkezünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.