Gasztro

Magyar kulturális és gasztronómiai fesztivált tartanak a hétvégén Brüsszelben

Magyar kulturális és gasztronómiai fesztivált tartanak a hétvégén Brüsszelben

2018. szeptember 8., szombat
Magyar kulturális és gasztronómiai fesztivált tartanak a hétvégén Brüsszelben

Kétnapos magyar kulturális és gasztronómiai fesztivál kezdődött szombaton Brüsszelben, ahol egyebek mellett könnyű- és népzenei, illetve jazzkoncertek, táncelőadások és gyerekprogramok várják az érdeklődőket.

A belvárosi Cinquantenaire parkban második alkalommal megrendezett HUNGAstRY fesztiválon a látogatók a magyar gasztronómia és iparművészet remekeivel ismerkedhetnek. A rendezvénysátorban játékos és zenés gyerekprogramokat, kézműves foglalkozást, jógaoktatást, filmvetítést tartanak, valamint Rubik-kocka-, gombfoci- és csocsóversenyeket rendeznek. A workshop sátorban gasztrobemutatókra, borkóstolásra kerül sor többek között Gál Helga sommelier részvételével. Emellett szabadtéri akadályversenyeket, ügyességi játékokat, fejtörőket rendeznek, de lesz cserkészfoglalkozás és óriásbáb-felvonulás is. A Magyarország uniós állandó képviselete által szervezett rendezvényen megtekinthető a 170 éves Magyar Honvédség önálló interaktív kiállítása, és huszárbemutatót is tartanak. Szentendre város önálló rendezvénysátrában jeleníti meg főterét, élő zenével, helyi ételkülönlegességekkel, művészeti kiállítással. A vásársoron az árusok kézműves termékeket, lángost, kürtőskalácsot, magyar borokat, pálinkát és söröket kínálnak. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.