Közélet

Kínszenvedés volt közlekedni Szegeden az iskolakezdés reggelén

Kínszenvedés volt közlekedni Szegeden az iskolakezdés reggelén

2018. szeptember 3., hétfő
Kínszenvedés volt közlekedni Szegeden az iskolakezdés reggelén

Az iskolások első napján a szegedi forgalom reggel szinte csak dugókból állt. Fél óra autózással kellett annak számolni, aki a város egyik végéből a másikba akart jutni.

Bár Sándorfalváról negyedóra alatt be lehetett érni Szegedre, de onnantól a nagykörútig csak lépésben lehetett haladni. Míg általában a Csongrádiról a Petőfi Sándor sugárútig eljutni nem több 10-15 percnél, addig ez a hétfő reggel 37 percig tartott.

A Waze térképe több helyen is dugót jelzett.

A kettő közötti leggyorsabb útvonal, figyelembe véve az útfelújításokat, a Rókusi körúton majd a Damjanichon, Teréz utcán és a Bakay Nándor utcán át vezet. Sándorfalva felől a városba érve viszont már az első körforgalomtól csak araszolni lehetett.

A helyzet a Felső Tisza-parton sem volt kedvezőbb. Fotó: Kovács Ferenc

Mindezek tetejében a Petőfi Sándor sugárút és Bécsi körút sarkán a jelzőlámpa sem működött. A kereszteződésben rendőri irányítással haladt a forgalom – nyilván nem fénysebességgel. Az iskolakezdés napján a dugókon kívül még az időjárás sem kímélte a közlekedőket. Bár a városon kívüli heves esőzés Szegeden enyhébbnek bizonyult, de kitartóan csepergett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.