Kínszenvedés volt közlekedni Szegeden az iskolakezdés reggelén

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az iskolások első napján a szegedi forgalom reggel szinte csak dugókból állt. Fél óra autózással kellett annak számolni, aki a város egyik végéből a másikba akart jutni.

Bár Sándorfalváról negyedóra alatt be lehetett érni Szegedre, de onnantól a nagykörútig csak lépésben lehetett haladni.

Míg általában a Csongrádiról a Petőfi Sándor sugárútig eljutni nem több 10-15 percnél, addig ez a hétfő reggel 37 percig tartott.

A Waze térképe több helyen is dugót jelzett.

A kettő közötti leggyorsabb útvonal, figyelembe véve az útfelújításokat, a Rókusi körúton majd a Damjanichon, Teréz utcán és a Bakay Nándor utcán át vezet. Sándorfalva felől a városba érve viszont már az első körforgalomtól csak araszolni lehetett.

A helyzet a Felső Tisza-parton sem volt kedvezőbb. Fotó: Kovács Ferenc

Mindezek tetejében a Petőfi Sándor sugárút és Bécsi körút sarkán a jelzőlámpa sem működött. A kereszteződésben rendőri irányítással haladt a forgalom – nyilván nem fénysebességgel.

Az iskolakezdés napján a dugókon kívül még az időjárás sem kímélte a közlekedőket. Bár a városon kívüli heves esőzés Szegeden enyhébbnek bizonyult, de kitartóan csepergett.

Előző sztori

Ázsiai határsértőket találtak Röszkénél

Következő sztori

Váratlanul érte az iskolakezdés a szegedi önkormányzatot