Egyetem

Izgalmas lesz a Kutatók Éjszakája Szegeden és Vásárhelyen

Izgalmas lesz a Kutatók Éjszakája Szegeden és Vásárhelyen

2018. szeptember 7., péntek
Izgalmas lesz a Kutatók Éjszakája Szegeden és Vásárhelyen

A Szegedi Tudományegyetem Szegeden és Hódmezővásárhelyen mintegy 300 programmal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján. Szeptember 28-án, pénteken délutántól késő éjszakáig az óvódásoktól a felnőttekig minden korosztály talál érdekes programot. A tudományt és a kutatói életpályát népszerűsítő eseménysorozaton máskor nem látogatható helyek nyílnak meg a látogatók előtt.

A Szegedi Tudományegyetem idén is csatlakozik a Kutatók Éjszakája országos programhoz. A szegedi egyetem kutatói, oktatói és hallgatói szinte minden tudományterületről kínálnak érdekességeket. Kreatív foglalkozások, előadások, laborlátogatások, interaktív bemutatók, éjszakai kalandtúrák és látványos kísérletek sora várja az érdeklődőket. Szó lesz például a mesterséges intelligencia legújabb eredményeiről, az energiatakarékosság és energiatermelés lehetőségeiről, a robotikai alapjairól, a hulladékszobrászat újdonságairól, a postagalamb-versenyzésről, sőt az érdeklődők agyfényesítő módszerekkel, az ujjlenyomat vizsgálat lépéseivel és a kakaó történetével is megismerkedhetnek. Betekinthetnek például az anyagmegmunkáló lézerlaboratóriumba, a csontvázleleteket őrző raktárba és a GeoLaborba is. A tudománynépszerűsítő programokra látogatók egészséges életmód tanácsadáson, látás- és hallásszűrésen vehetnek részt, barangolhatnak az őslények világában, de azt is megtudhatják, hogyan készül a gyógyszer, hogyan néz ki egy daganatos sejt, mit rejt a föld mélye, vagy hogyan mondaná egy ómagyar időutazó azt, hogy Windows. Lesz ételkóstoló és receptcsere, növény- és rovarismereti teszt, táncbemutató és táncház, interaktív kódfejtés, gyilkossági eset felderítés, dísznövény-szaporítás, antropológus játszóház, lézeres lövészet és gravírozás. Hogyan jelenik meg a statisztika és a marketing a hétköznapokban? Kik használják a rovásírást? Van-e hangja az időjárásnak? Milyen érzés öregnek lenni? Mit kutat egy jogász, aki egyben pszichológus is? - az érdeklődők ezekre a kérdésekre is választ kapnak, ha ellátogatnak a Kutatók Éjszakájára. A szegedi és a hódmezővásárhelyi programok a Kutatók Éjszakája

honlapon

érhetők el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.