Közélet

Eddig áll még a móravárosi fúrótorony

Eddig áll még a móravárosi fúrótorony

2018. szeptember 13., csütörtök
Eddig áll még a móravárosi fúrótorony

Hamarosan befejeződnek a nagy zajjal járó munkálatok.

Még július elején írtunk arról,

hogy zavarja a móravárosiakat a Szabadkai úton felállított fúrótorony

, mivel az éjjelente olyan nagy zajjal járó munkálatokat végez, hogy nem tudnak tőle pihenni a helyiek. Akkor a MOL Zrt.-től azt az információt kaptuk, hogy a munkálatokat várhatóan augusztus közepén befejezik. Lassan már szeptember közepénél járunk, de a fúrótorony még mindig áll – igaz, már nem sokáig.

Vasárnap megszűnnek a nagy zajjal járó munkálatok Móravároson. ( Fotó: Kovács Ferenc)

„A Szeged-36-os fúrást követő teszt eredménye alapján az a döntés született, hogy a MOL folytatja a fúrási programot a Szeged-35 jelű kút fúrásával. Az új fúrást augusztus végén kezdték meg.” – áll a MOL Zrt. mai közleményében. „A műszaki ütemezés alapján e hét vasárnapig elérik a tervezett kútmélységet, és a fúrási műveletet befejezzük. Onnantól csak jóval kisebb zajhatással járó munkálatok lesznek és a berendezést október 2. hetében szerelik le kollégáink. A lakosok eddig tanúsított türelmét és megértését köszönjük és kérjük még az elkövetkezendő néhány napban is.” – írja az olajipari cég.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.