Közélet

Megtudtuk, hogy meddig áll a fúrótorony a Szabadkai úton

Megtudtuk, hogy meddig áll a fúrótorony a Szabadkai úton

2018. július 4., szerda
Megtudtuk, hogy meddig áll a fúrótorony a Szabadkai úton

Több olvasónk is arra panaszkodott, hogy a Szabadkai úton zajló munkálatok miatt nem tud éjjelente aludni. Utána jártunk és kiderítettük, hogy pontosan mikor fejeződnek be a nagy zajjal járó fúrások.

„Alsóvároson lakom a Horgosi út közelében és éjszakánként – nyitott ablak mellett – hallgatjuk a "fúrótorony" zúgását. Egy héten többször is éjjel kettőkor állnak neki a munkálatoknak és a nagy zaj miatt nem tudunk aludni. A Vadaspark lakópark felé van némi hangterelő panel, meg a Cserepes sor irányába is. Közte nincs, tehát a Horgosi út felé egész éjjel akadálytalanul terjed a hang” – panaszkodott a neve elhallgatását kérő olvasónk.  

A nagy zajjal járó fúrótorony megkeseríti az alsóvárosiak életét. (Fotó: Kovács Ferenc)

A felháborodott olvasónk kérésére felkerestük a munkálatokat végző MOL sajtóosztályát, akiktől az alábbi választ kaptuk: „A MOL Szegeden és környékén mintegy 50 éve végez munkálatokat. Az elmúlt évtizedek során a régi kutak részben elöregedtek, ezért a szegedi olaj- és gázmezők minél hosszabb ideig tartó termelése érdekében a MOL jelentős beruházásokat hajt végre, újabb termelő kutak fúrásával. Ez a folyamat folytatódik a Móravárosi körút és Szabadkai út között elterülő, a MOL által már évtizedek óta használt területen. A szénhidrogén mezők további kiaknázása érdekében úgynevezett mezőfejlesztő projektet végez a MOL. Jelenleg egy kutat fúrunk le, tervezett mélysége 3260 méter.

A fúrást várhatóan augusztus közepén fejezzük be. Négy darab diesel motorral hajtott generátor biztosítja a villamos energiát a fúróberendezés gépeinek. Ez sajnos zajjal jár, amit igyekszünk zajvédő falakkal hatékonyan csökkenteni."

– áll a MOL sajtóközleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.