Közélet

Defibrillátor került kilenc megyei kormányablakba

Defibrillátor került kilenc megyei kormányablakba

2018. szeptember 5., szerda
Defibrillátor került kilenc megyei kormányablakba

Közel száz kormányhivatali dolgozó képes az életmentő készülék használatára.

Már több mint nyolcvan készülék található a megye defibrillátor térképén, amelynek elkészítését még 2016-ban kezdeményezte közösen a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Szegedi Tudományegyetem Sürgősségi Betegellátó Osztálya. Legutóbb a kormányhivatal vásárolt ilyen készülékeket, ezeket a megyei kormányablakokba helyezték ki.

A hivatal munkatársainak a Klinikai Központ SBO orvosai mutatták meg, hogyan használják a defibrillátort.

Szerdán újabb 15 dolgozónak tanították meg az eszköz használatát, így már száz olyan ügyintéző dolgozik, aki szükség esetén használni tudják a megye kormányablakaiban kihelyezett defibrillátorokat. A Kormányhivatal szándéka az, hogy minden műszakban legyen legalább egy olyan munkatárs, aki vészhelyzetben képes az életmentő eszköz biztonságos működtetésére.

Magyarországon évente körülbelül 30 ezer ember veszti életét hirtelen szívleállás következtében, ami napi 60-70 ilyen esetet jelent.

Hirtelen szívleállás esetén a legnagyobb jelentősége az első öt percnek van, ezért fontos a kihelyezett készülékek szakszerű használata. Az ügyfélszolgálatokon naponta több ezer ügyfél fordul meg, így nagyon megnyugtató az új defibrillátor-készülékek jelenléte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.