Az egyetemet is megfejte a volt Szeviép-vezér családja

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Főigazgatóságának néhány részlege a nyár eleje óta a Római körútra költözött. A Szeviép székházaként ismert épület részeit azonban a Szeviép-ügy egyik fővádlottjának a fiától bérli az egyetem.

A Szeviép-pert pénteken folytatták volna, de nem készült el a szakértői jelentés, amely alapján döntés születhetett, így elhalasztották a tárgyalást. Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak képviselője pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, kifogásolhatónak tartja, hogy

a járásbíróság által kijelölt szakértő, S. József szorosan köthető az egyik fővádlotthoz, B. Sándorhoz, ezért a Kúriát és az Országos Bírói Hivatalt arra kéri, hogy vegyék el a Szegedi Járásbíróságtól az ügyet.

De nem csak a bíróságon vannak furcsa kötődések.

Furcsa Szeviép-kötődés

A Szeviép székházában korábban az Epam működött. Amióta azonban az informatikai cég saját épületbe költözött, hónapokig kiürült a Római körúti ingatlan. Az SZTE Gazdasági Főigazgatóságának Beszerzési és Közbeszerzési Igazgatósága viszont június óta bérli az épület egy részét 4000 forintos négyzetméterenkénti áron – ez persze nem tartalmazza az áfát és a rezsit sem.

A házat kiadó cég a Római Körút Kft., amelynek ügyvezetője B. Sándor fia, B. Dániel, aki még az év elején nyilatkozott a Délmagyarnak, hogy szeretnék minél nagyobb részét bérbe adni az ingatlannak.

Már akkor jelezte, hogy egy nagyobb partnerrel születhet megállapodás a későbbiekben, mára körülbelül 4-5 millió forint csoroghat a bérbe adó cég zsebébe, amelyet korábban Szeviép Investment Kft.-nek hívtak.

A Gazdasági Főigazgatóság részlegei előtte a Szentháromság utcán működtek.

A költözésről azonban semmilyen dokumentumot nem találni, egyedül az ingatlan bejáratán helyeztek el egy felhívást egy nyomtatott papíron.

“A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Igazgatóságának beszerzési osztálya, műszaki részlege, szállítási osztálya, stb. elköltözött a Római körút 21. szám alá” – szerepel az ajtóra kiragasztott papíron, amelyet az egyetem hallgatói önkormányzata helyezett el.

“Véletlen” önkormányzati kapcsolat

A Beszerzési Igazgatóság vezetője a költözés idejében N. Paulina volt, az igazgatóság honlapján is az ő neve van feltüntetve még mindig.

N. Paulina korábban az önkormányzat közbeszerzési ügyintézője volt, a város Szeviéppel kötött szerződéseinél is ő volt a kapcsolattartó.

Az SZTE gazdasági igazgatóságára a Szeviép csődbemenetele után került.

A Szeviép alvállalkozói évek óta várják pénzüket, sokan csődbe mentek, de volt, aki öngyilkos lett kilátástalanságában. Eközben a cég egykori vezetői továbbra is jól élnek a csődbe ment cég vagyonából.

Előző sztori

A szülők szerint rommá büntették őket a tanév első napján

Következő sztori

Több tucat bringatulajdonos nyugodhat meg Mórahalmon