Kultúra

Múltról, jelenről és jövőről egyszerre szól a Magyarok Országos Gyűlése

Múltról, jelenről és jövőről egyszerre szól a Magyarok Országos Gyűlése

2018. augusztus 17., péntek
Múltról, jelenről és jövőről egyszerre szól a Magyarok Országos Gyűlése

A Magyarok Országos Gyűlését (MOGY) idén augusztus 17-e és 19-e tartják Ópusztaszeren. A rendezvény nem csupán egy hagyományőrző esemény, hanem egy összetartó közösség ünnepsége is.

„A Magyarok Országos Gyűléseiről sokan kedves emlékeket őriztek meg a lelkükben. Nehéz az új barátok által közvetített értékekről, a történelmi élőkép megrendítő pillanatairól, az együtt munkálkodás személyiségformáló hatásairól mesélni annak, aki nem élhette át ezt az élményt. Azok, akik ott voltak, cinkos mosollyal kacsintanak össze. Félszavakból is értik egymást. Ezt a megértést szeretnénk átadni újra, a lehető legtöbb magyar embernek” – írja az Vukics Ferenc az Országos Baranta Szövetség elnöke a rendezvény oldalán. Amellett, hogy a Magyarok Országos Gyűlésének idején ingyenesen lehet belépni az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba, a Feszty-körkép és a Rotundában található összes kiállítás kedvezményesen tekinthető meg. A park kiállításain kívül a rendezvény természetesen saját programokat is kínál. 13 helyszínen reggeltől estig folyamatosan lehet találni előadásokat, bemutatókat és interaktív foglalkozásokat. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató lehet a rendezvény, ugyanis a történelmi sátrak mellett, mese és családi sátor is van a rendezvényen. A részletes programot, amiben az esemény színpadán fellépő zenészek és együttesek listáját is ellehet olvasni, a rendezvény hivatalos oldalán, a

mogy2018.hu

oldalon lehet megtalálni. A fellépők között egyébként szintén találhat mindenki a kedvére valót, ugyanis a népdalénekesek és néptáncegyüttesek mellett még FankaDeli is fellép szombat este 6 órától. A rendezvényhez a szervezők még egy kedvcsináló videót is készítettek.

Borítókép: bosztor.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.