Szórakozás

Megújul a JATE – minden korosztályt várnak ősztől

Megújul a JATE – minden korosztályt várnak ősztől

2018. augusztus 31., péntek
Megújul a JATE – minden korosztályt várnak ősztől

Új programstruktúrával készül a JATE Klub új vezetősége, rögtön ki is derült, hogy kik koncerteznek ott ősszel. Ezenkívül az italkínálatot is átalakították, valamint ételválasztékkal bővítik a repertoárjukat.

– Az a cél, hogy egy közösségi szórakoztató centrum jöjjön létre, ahová mindenki szívesen elmegy – fogalmazott Mára Krisztián, a JATE Klub új programmenedzsere csütörtökön. A 45 éves belvárosi szórakozóhely új vezetőséggel kezdi az őszt. Klasszikus klubvezetője már nincs a helynek, a feladatokat el kellett választani, így például a menedzsmentbe bekerült DJ Lennard is, aki a JATE közösségi médiás tartalmaiért lesz felelős a továbbiakban.

Mára Krisztián 10 év után azért jött vissza Szegedre, hogy tapasztalatával segítsen megújítani a JATE Klubot.

Az utóbbi időkben gyakran előfordult, hogy üresen tátongott a rektori hivatal alatti szórakozóhely. Ezen úgy próbálnak meg változtatni, hogy szélesítik a kínálatot: az angol puboknak megfelelő ételekkel, például fish and chipsszel várják a vendégeket – ismertette Mára. Ezen felül az italválasztékot is átdolgozzák, hiszen új borportfóliót állítanak össze.

– Olyan prémium italokkal töltenénk fel a kínálatunkat, amiket eddig csak igényesebb helyeken lehetett elfogyasztani – fogalmazott a programmenedzser, aki szerint a változtatások után a JATE ideális lesz megbeszélések vagy születésnapok megrendezésére is.

Heti öt nappal terveznek, de hatra szeretnék bővíteni a programot. – Nagyon sokan újra meg fogják szeretni a klubot, az otthonuknak, egy szegedi visszatérő helynek tekintik majd, ahol el lehet ereszteni a lovakat, nyilván kulturált körülmények között – mondta Mára. Az őszi programban több koncert is lesz, így például fellép a Wellhello, Péterfy Bori, a Cloud9+, a Follow The Flow, a Pál Utcai Fiúk, Vastag Csaba, a Ladánybene 27, a BeerSeeWalk és a TNT. – Egész évben olyan popsztárokat tudunk elhozni a klub adottságai miatt, amire a térségben másnak nincs lehetősége – véli a menedzser.

Az új menedzsment a teltházas koncertek előtt és után is szeretné élettel megtölteni a JATE Klubot.

Például az itallap frissítését is az indokolta, hogy olyanokat is ki tudjanak szolgálni a klubban, akik egyébként az egyetemisták bulikultúrájában nem feltétlenül érzik jól magukat. – A JATE-t évtizedekkel ezelőtt olyan egyetemisták ásták ki tulajdonképpen, akik most már felsőbb pozícióban, mondjuk egyetemi tanárként dolgoznak. Több mint 50 ezer olyan ember él a térségben, aki a Szegedi Tudományegyetemen végzett. Mi őket szeretnénk megszólítani, az ő barátaikat, ismerőseiket, családjaikat, hogy egy 0-tól 99 éveseknek szóló szórakozóhely legyen – fejtette ki.

Négy és fél évtized zenetörténelme rekedt meg a JATE Klub falai között: a belvárosi szórakozóhely 1973 márciusa óta várja az egyetemistákat, végzett egyetemistákat és bulizni vágyókat, akik amatőr zenekaroktól a legnagyobb nevekig számtalan banda koncertjére látogathatnak el. A rendszerváltás ideje előtt is hagyták szabadon működni a klubot, igaz sokszor keveredett a „tűrt” és a „tiltott” kategória közötti ingoványos területre. Szinte minden élvonalbeli zenekar fellépett itt legalább egyszer. Nagy siker volt, hogy az AE Bizottság zenekar először itt lépett fel, de megfordult a színpadon a Beatrice és visszatérő vendég volt Cseh Tamás, valamint a hazai dzsesszélet több jeles képviselője is – emlékezett visszaKormos Tibor, aki 1979-től 1991-ig vezette a szórakozóhelyet. Mint mondta, már a kezdetektől táncházaknak, filmvetítéseknek és kiállításoknak is helyet biztosított a klub, céljuk volt, hogy a kultúra minden formája képviseltesse magát. Nem csak a húzónevek, de a kisebb zenekarok is sokszor kaptak lehetőséget a klub színpadán, ahonnan országos ismeretségig is jutottak el bandák. Elég csak a Nyers zenekart, vagy a mára állandó „nagyszínpados” névvé vált Quimby zenekart említeni, amelyek mind itt kezdték karrierjüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.