Hírzóna

Hazatértek a magyar rendőrök Szerbiából és Macedóniából

Hazatértek a magyar rendőrök Szerbiából és Macedóniából

2018. augusztus 24., péntek
Hazatértek a magyar rendőrök Szerbiából és Macedóniából

Idén nyolcadik alkalommal, egy hónapig láttak el külszolgálatot az európai határok védelmének érdekében. - írja a police.hu

Dr. Piros Attila r. dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2018. augusztus 24-én Szegeden, a Rendészeti Szakgimnáziumban fogadta a Szerbiából és Macedóniából hazatérő rendőri kontingensek tagjait. Szerbiában és Macedóniában a magyar rendőrök a helyi határrendészekkel együttműködve, fő feladatukként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködtek az embercsempészek és a Szerbia, illetve Macedónia területére belépő illegális migránsok előállításában. A kontingensekben részt vevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is. Az egységek tagjai terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét. A Szerbia és Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb, illetve a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.