Hazatértek a magyar rendőrök Szerbiából és Macedóniából

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén nyolcadik alkalommal, egy hónapig láttak el külszolgálatot az európai határok védelmének érdekében. – írja a police.hu

Dr. Piros Attila r. dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője  2018. augusztus 24-én Szegeden, a Rendészeti Szakgimnáziumban fogadta a Szerbiából és Macedóniából hazatérő rendőri kontingensek tagjait.

Szerbiában és Macedóniában a magyar rendőrök a helyi határrendészekkel együttműködve, fő feladatukként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködtek az embercsempészek és a Szerbia, illetve Macedónia területére belépő illegális migránsok előállításában. A kontingensekben részt vevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is.

Az egységek tagjai terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét.

A Szerbia és Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb, illetve a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták.

Előző sztori

Migránsokat és embercsempészeket fogtak el Belgiumban

Következő sztori

Majka Curtisről: kiszállt a kocsiból és elszaladt