Csendháborítás és hulladéklerakás volt a téma a rendőrségi fogadóórán

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A szegedi rendőrkapitány minden hónap első hétfőjén tart vezetői fogadóórát 14 és 16 óra között (fotó: Kovács Ferenc)

Dr. Harkai István alezredes, újdonsült szegedi rendőrkapitány megtartotta első hivatalos fogadóóráját. A rendőrkapitány a fogadóórán elmondta, hogy az ilyen események leginkább a diszkrécióról szólnak.

Minden hónap első hétfőjén délután 13 órától, két órán keresztül tartja az alezredes a fogadóóráját, ahol panaszokkal és kérdésekkel fordulhatnak a megye lakosai hozzá.

„Hivatalosan valóban ez volt az első fogadóórám, de ez nem azt jelenti, hogy engem csak ilyenkor lehet elérni. Már az előző héten is jártak nálam helyi lakosok, de azok előzetes időpont egyeztetéssel járt.”

– tájékoztatott a szegedi rendőrkapitány.

Emellett Harkai még azt is megjegyezte, hogy a jövőben nagyon szeretne arra odafigyelni, hogy szolgáltatói jellegű rendőrkapitányságot vezessen. Ez azt jelenti, hogy ő maga is azon személyek közé tartozik, akiket a lakosok eltudnak érni.

Az ilyen fogadóórák alkalmával az alezredes két órára a hétköznapi rutinjából kiszakad, és csak a hozzá betérőkkel foglalkozik. Minden egyes panaszost, illetve fogadóórára betérőt egyenként, külön-külön fogad, hiszen ahogyan elmondta, ilyenkor a diszkréció rendkívül fontos. Az emberek így bizalommal és nyugodtan fordulhatnak felé a panaszaikkal, hiszen az illetéktelen ember fülébe nem tud eljutni.

Minden panaszosról dokumentálják, hogy betért a rendőrkapitányságra, az elmondott panaszról pedig, – még akkor is ha nem a rendőrség hatáskörébe tartozik – tájékoztató levelet küldenek ki, amiben az szerepel, hogy mit tudott intézkedni a rendőrség. Amennyiben az ügy nem a rendőrség hatáskörükbe tartozik, arról tájékoztatják a panaszost, hogy melyik hatósághoz kell fordulnia, hogy a probléma megoldódjon.

A fogadóórákon a lakosok egyaránt keresik fel az alezredest panaszokkal és kérdésekkel. A leggyakoribb kérdések és panaszok, amik felmerülnek a közlekedéssel kapcsolatosak.

„Sebességkorlátozó táblák kihelyezésével szoktak ilyenkor az emberek a fogadóórát tartókhoz fordulni, de kerestek már csendháborítással kapcsolatban is.”

– mondta Dr. Harkai István alezredes.

A csendháborítás mellett hulladéklerakással kapcsolatos problémákkal is felkeresték már, amit azért említett meg a rendőrkapitány, hogy képet alkosson arról, mennyire széles a problémák palettája, amivel hozzá fordulnak.

Az első hivatalos fogadóórájára az alezredesnek öten jelentkeztek be, ami nem tűnhet soknak, ám mivel mindenkire személyesen és egyenként foglalkozik, már pár emberrel is hamar betelik a kétórás fogadóóra.

Előző sztori

A vásárhelyi főzsaru fogadja a helyiek panaszait

Következő sztori

A megyei rendőrök a hőség miatt figyelmeztetik a közlekedőket