Közélet

Villám csapott a szegedi székesegyházba

Villám csapott a szegedi székesegyházba

2018. július 4., szerda
Villám csapott a szegedi székesegyházba

Hat és negyed nyolc - a szegedi dóm két toronyórája lassan egy hónapja ezt a két időpontot mutatja, miután egy vihar komoly károkat okozott a templom elektromos rendszerében - olvasható a Délmagyar cikkében.

A lapnak olvasók jelezték, hogy naponta mindössze négyszer olvasható le a pontos idő a szegedi dóm 81 méter magas tornyaiban lévő órákról, ugyanis már hetek óta nem működnek. A portál megtudta, hogy villám csapott a székesegyházba még június elején, ami komoly károkat okozott az elektromos rendszerekben.

A Szegeden láttalak facebook csoportba töltötték fel a képet a villámcsapásról.

– Tönkrement minden elektromos rendszerünk, nem csupán az órák álltak meg, hanem a hangosítás, a világítás, a biztonságtechnikai rendszerünk is felmondta a szolgálatot, illetve az orgona sem működött – sorolta Kondé Lajos, a dóm plébánosa. Azóta folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán, ám ez hosszadalmas folyamatnak bizonyul. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.