Gazdaság

Több pénzt fizetnek a Szeviép-ügy kárvallottjainak

Több pénzt fizetnek a Szeviép-ügy kárvallottjainak

2018. július 20., péntek
Több pénzt fizetnek a Szeviép-ügy kárvallottjainak

Bővült azoknak a köre, akiket a Szeviép Zrt. csődje miatt kártalanít az állam - írta a Délmagyar.

A lap szerint idén márciusban jelent meg a kárrendezést szabályozó kormányrendelet, amelyet most módosítottak, így többen juthatnak pénzükhöz.

Eddig 98 károsult kapott 1,8 milliárd forintot, a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányrendelet-módosítás értelmében pedig további 59 főt kártalaníthatnak 1,3 milliárd forint értékben.

A dokumentum szerintazokat a faktorcégeket is kártalanítja az állam, amelyek a Szeviép csődje előtt kisvállalkozásokat finanszíroztak, továbbá magánszemélyeket, például az érintett vállalkozások elhunyt beltagjainak örököseit.A kormányrendelet ezenfelül beemeli a kártalanítási programba a Szeviép 100 százalékos tulajdonában álló két leányvállalat, a Biztonsági Üzem Kft. és a Marosdömper Kft. károsultjait is. Az állami kárrendezés iránti igény a károsult lakóhelye vagy székhelye szerint illetékes kormányhivatalnál vagy bármely kormányablaknál jelenthető be, a most módosított határidő szerint szeptember 30-ig. A portál emlékeztet, hogy a Szeviép Zrt. kilenc éve vált fizetésképtelenné, az építőipari vállalat felszámolásakor 490 hitelező 5,87 milliárd forint kárigényt jelentett be, ám

az érintett kisvállalkozók közül mára mindössze 106 maradt talpon

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.