Sport

Pick Szeged: csak jobb játékkal lehet címvédés

Pick Szeged: csak jobb játékkal lehet címvédés

2018. július 22., vasárnap
Pick Szeged: csak jobb játékkal lehet címvédés

Negyedik alkalommal rendezte meg vasárnap a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata a PICK – NIK-et, ahol az új szezont szurkolóival közösen indította el a 2017-2018-as bajnokságot elsőként záró csapat. Idén hat új játékossal szeretnék elérni ugyanezt az eredményt.

"Jobban kell játszunk mint az előző szezonban!"- jelentette ki Juan Carlos Pastor, a MOL Pick Szeged idénynyitó sajtótájékoztatóján. A csapat vezetőedzője hangsúlyozta, hogy az minden csapat erősített, a szegediek is erre törekedtek, de az biztos, hogy a bajnokságban a címvédés csak a tavalyinál jobb játékkal sikerülhet. Merthogy mi más lenne a cél, mint a hazai mezőnyben az ismétlés és persze a BL menetelés is elvárás. A hatodik szegedi szezonjára készülő spanyol tréner szerint a Bajnokok Ligájában a könnyebb csoportba kerültek, de ez nem jelenti azt, hogy ingyen adják a továbbjutást- hétről hétre a legjobb arcukat mutatva juthatnak egyre előrébb. Jonas Kallman csapatkapitány szerint tavaly nagyon jó kézilabdát játszottak a hazai bajnoki döntőben, ezért sikerült aranyat nyerniük, amit megvédeni is nagyon nehéz lesz. "A következő szezonban persze mindenki- elsősorban a Veszprém- szeretné elhódítani a bajnoki címet, úgy gondolja, hogy a szurkolókkal együtt mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez ne következhessen be.+- mondta a svéd szélső.

A MOL-Pick Szeged hat új játékost szerződtetett a nyáron. A horvát kapus, Mirko Alilovic Veszprémből, a szlovén irányító, Dean Bombac a Kielcétől, a cseh átlövő, Stanislav Kasparek Balatonfürettől, a szlovén átlövő, Nik Henigman a Ribnicatol, míga két spanyol irányító-átlövő, Joan Canellas és Jorge Maqueda a Vardar Szkopjétől érkezik a a Szegedhez.

  A csapat hétfőn kezdi meg a felkészülést, majd a szlovéniai Roglára utaznak edzőtáborba, ezután Ukrajnában és Lengyelországban rangos nemzetközi tornákon lépnek pályára. A Pick első hazai felkészülési meccsét augusztus 9-én a Budakalász ellen játssza az Újszegedi Sportcsarnokban. A Magyar Bajnokság szeptember első hétvégéjén kezdődik, akkor a fiúk az első fordulóban a Budakalászt fogadják majd.

   

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.