Közélet

Önkéntes kutyások rakták rendbe a Fokát

Önkéntes kutyások rakták rendbe a Fokát

2018. július 9., hétfő
Önkéntes kutyások rakták rendbe a Fokát

Az elmúlt hónapokban a Foka szabadstrandot nem gondozta senki, pedig sokan odahordták a szemetüket, amit aztán benőtt a térdig érő gaz. Az áldatlan állapotokat megelégelték a szegedi kutyások, és a hétvégén egy civil akció keretében kitakarították a területet.

„A Foka szabadstrand már évek óta komoly konfliktusforrást jelent a kutyások, a napozók és a horgászok között” – kezdte a nagytakarítás történetét Bató Emese, a kezdeményezés megálmodója. „Az év elején kikerült több helyre a "kutyák futtatására kijelölt terület" tábla, aminek mi, kutyások nagyon örültünk egészen addig, amíg észre nem vettük, hogy ezzel együtt el is hanyagolták a partot. A térdig érő gaz és az alatta halmozódó szemét miatt tovább romlott a helyzet. A Szegedi kutyás Facebook-csoportba rendszeresen érkeztek panaszos posztok, de változás nem történt miközben a felső, füves területeken rendesen nyírták a füvet. Az áldatlan állapotokat megelégelve úgy döntöttem, hogy az lesz a legjobb, ha a saját kezünkbe vesszük az ügyet. Szerencsére sikerült pár hasonlóan gondolkodó embert találni és a sikerünkön felbuzdulva pedig jövő héten biztos még többen eljönnek majd segíteni” – mesélte Emese, majd kiemelte: a Horthy Csónakház munkaeszközökkel támogatta a kezdeményezést. "A munka nagy része a gaz eltakarításából állt. Miután a gazolással végeztünk, összeszedtük az eldobált sörös üvegeket, csokipapírokat és a többi szemetet. Mivel nincs kihelyezett szeméttároló ezért a legtöbben szétdobálják a hulladékot. A Horthy Csónakháznak köszönettel tartozunk, mert lombseprűkkel hozzájárultak a takarítás sikerességéhez” – zárta gondolatait Emese. Július 15-én, vasárnap lesz a „nagytakarítás” második felvonása, amelyre minden segíteni vágyó embert szeretettel várnak a kezdeményezés szervezői.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.