Közélet

Nem vettek fel? Holnaptól még próbálkozhatsz

Nem vettek fel? Holnaptól még próbálkozhatsz

2018. július 26., csütörtök
Nem vettek fel? Holnaptól még próbálkozhatsz

Pénteken kezdődik a pótfelvételi szakasza a felsőoktatási felvételi időszaknak.

Augusztus 6-ig tart az extra időszak, de nem csak azok jelentkezhetnek, akik nem gyűjtöttek össze elég pontot, hanem azok is, akik egyáltalán nem felvételiztek sehova. Erről részletes információkat a Szegedi Tudományegyetem

weboldalán

lehet elérni. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint azonban idén már nincs lehetőség fellebbezésre, csakis a besorolási határozat közlését követő 30 napon belül lehet közigazgatási pert indítani jogszabálysértésre hivatkozva. Ezt a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírálja el. Arra viszont figyelni kell, hogy vesztes per esetén a költséget a diáknak kell kifizetnie.

Nőtt az informatikusok száma

15 százalékkal nőtt az informatikus hallgatók száma a Szegedi Tudományegyetemen – ismertette Gellén Klára oktatásért felelős rektorhelyettes csütörtökön. Ez összesen 898 hallgatót jelent, de szintén 15 százalékkal több hallgatót vett fel a jogi kar is. A Bölcsészettudományi Kar is bővült, 8 százalékkal több hallgató kezdi tanulmányait szeptemberben. Az Általános Orvostudományi Karon 226 új hallgató nyert felvételt, a Fogorvostudományi Karon 55. A rektorhelyettes kitért arra is, hogy az egyetem Start ösztöndíjprogramjára 1117 középiskolás adta be a jelentkezését, ezeket augusztusban bírálják el. A program célja, hogy a továbbtanulásban gondolkodó középiskolások egyetemi beilleszkedését és későbbi szakmai fejlődését segítsék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.