Egyetem

Ma kiderülnek a felsőoktatási ponthatárok

Ma kiderülnek a felsőoktatási ponthatárok

2018. július 25., szerda
Ma kiderülnek a felsőoktatási ponthatárok

Országszerte 107 ezren jelentkeztek egyetemi vagy főiskolai képzésre, a Szegedi Tudományegyetemre (SZTE) pedig több mint 13 ezren. Szegeden először tartanak Pont Ott Partit.

Este 8-kor hirdetik ki a felsőoktatási ponthatárokat, az SZTE képzéseire összesen több mint 13 ezren jelentkeztek, az első helyen pedig 7 ezren jelölték a szegedi intézményt. A legtöbben, 1527-en általános orvosi szakra jelentkeztek. Az állami képzésre tavaly 420 ponttal lehetett bejutni. A második legnépszerűbb a programtervező informatikus szak, amelyre 827-en jelentkeztek (tavaly a minimum ponthatárnál, 280-nál már be lehetett jutni), de a mérnökinformatikus és a gazdaságinformatikus képzést is 500-an, valamint csaknem 450-en választották. Utóbbi kettőnél is 281, illetve 280 pontot szabtak meg tavaly. Az országszerte slágerszaknak számító gazdálkodási és menedzsment államilag támogatott alapképzésére 427-en, a költségtérítéses helyekre pedig 428-an jelentkeztek. Előbbire 2017-ben 440 ponttal lehetett bekerülni. Tavaly a legmagasabb ponthatárt a jogász és a nemzetközi tanulmányok képzéseknél határozták meg, egyaránt 467 ponttal kerülhettek be a szegedi egyetem képzéseire a hallgatók. Budapesten már évek óta bevett, hogy Pont Ott Partin várják a hallgatók a ponthatárok kihirdetését, idén Szegeden is hasonló rendezvénnyel készülnek. A Dugonics téren a rektori hivatal előtt Random Trip koncertre bulizhatnak a frissen felvettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.