Közélet

Kevés a parkolóhely a Dóm tér környékén

Kevés a parkolóhely a Dóm tér környékén

2018. július 26., csütörtök
Kevés a parkolóhely a Dóm tér környékén

Az Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT), akikhez a szegedi parkolóhelyek is tartoznak korábbi cikkünk megjelenése után válaszolt azokra a kérdéseinkre, hogy hol és hogyan lehet ebben az időszakban parkolni. A válaszukból az derül ki, hogy nem túl jó ötlet autóval érkezni a szabadtérire.

Bár arról nem gyűjtenek adatokat, hogy a fizetős időszakon kívül, azaz este 6 óra után mennyire zsúfolt parkolás szempontjából a belváros, de azt pontosan tudják, hogy hány parkolóhelyük van.

A Szegedi Szabadtéri Játékoknak 4000 fő befogadására képes nézőtere van, ami a népszerűbb előadások alatt szinte teljesen meg is szokott telni. Ennek a 4000 embernek viszont csupán összesen 630 parkolóhelyet tud biztosítani az SZKT.

A Szabadtéri Játékok időszakában a Dómtól számított 300m-es körzetben 386 kijelölt parkolóhely van. További parkolási lehetőségek vannak még a Széchenyi téren, 130 darab parkolóhellyel, a Dózsa György utcában 29 darab hellyel, és a Deák Ferenc utcában 85 darab hellyel, ám ez utóbbit általában az éttermekbe és cukrászdákba járók foglalják el. Az SZKT ezen kívül azt is megemlítette válaszában, hogy elérhető távolságban van a Tisza Lajos körúti magántulajdonú parkolóház is, de tapasztalataik szerint az ingyenes parkolási lehetőség vonzóbb, mint az esti őrzött, de fizetős parkolás. Ezen kívül még azt is hangsúlyozták, hogy az autós forgalom csökkentésének érdekében az előadások után éjszakai járatokat indít a már megszokott és meghirdetett módon, illetve az "utazzon este 6 után egy jeggyel" akciót éppen azért tartják fontosnak, hogy legyen alternatívája az autózásnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.