Egyetem

Izraeli képzésen vettek részt az egyetem képviselői

Izraeli képzésen vettek részt az egyetem képviselői

2018. július 3., kedd
Izraeli képzésen vettek részt az egyetem képviselői

Egyetemi innovációs központok képviselőinek szervezett intenzív képzést tudáshasznosítás és technológia-transzfer témában, „Understanding University Technology Transfer” címen Tel-Avivban június 19-20. között a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A képzésen a Szegedi Tudományegyetem munkatársai is részt vettek.

A V4 országokból érkező 20 résztvevő meghívásával valósult meg a képzés, amelyet a Jeruzsálemi Héber Egyetem Yissum technológia-transzfer irodájának három szakértője tartott. Az interaktív tréning nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a régió egyetemi innovációs vezetői saját szervezetrendszerükön belül hatékonyabbá és eredményesebbé tegyék a tudáshasznosítást. A legfőbb ismeretkörök között a terület minden fontos elemét érintették kezdve a szabadalmak bejegyzésének legjobb gyakorlatától a különböző szerződéstípusokon, értékesítési és promóciós gyakorlatokon át a konkrét piaci hasznosításig. Az eseményen a Szegedi Tudományegyetem képviselői - Pitó Enikő, kutatás-fejlesztési és innovációs igazgató, Koppány Enikő, üzletfejlesztési menedzser és Madarász Dániel, technológia menedzser - is részt vettek.

(Forrás: szte.hu)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.