Közélet

Húsz év után, hajléktalanként találta meg videónkban édesapját Anikó

Húsz év után, hajléktalanként találta meg videónkban édesapját Anikó

2018. július 19., csütörtök
Húsz év után, hajléktalanként találta meg videónkban édesapját Anikó
Az asszony még fél, hogy újra találkozzon édesapjával, akit két évtizede nem látott már. Megható és drámai történet apa és lánya kapcsolatáról.

Az üzenet

Anikó személyes Facebook oldalamon keresett meg, és üzenetében leírta, hogy Kálmán, aki EBBEN a videónkban látható, nem más, mint húsz éve nem látott édesapja. Elutaztam az asszonyhoz Túrkevére, mivel Anikó ott él egy takaros családi házban férjével és három gyermekével. A legnagyobb fiú még az első házasságában született, a két kicsi, ahogyan ő nevezi gyermekeit, már a második férjétől. A családfő kamionozásból tudja eltartani a családot, a szerb autópályákat rója naphosszat, hiszen felesége eddig főállású anyuka volt. Midezt már akkor megtudtam, melőtt Túrkevére értem volna, mivel riportalanyom ismerve a környékre jellemző tömegközlekedési toleranciát, eljött elém Mezőtúrra. Igaza is volt, a vonatról leszállva már csak kikanyarodni láttam a csatlakozásomnak szánt túrkevei buszt az állomásról.

"Amikor öngyilkossággal fenyegette anyámat, ő el akarta kísérni a boltba, hogy jó kötelet vegyen"

A családi fészekben megismerem Kálmán három unokáját, beszélgetésünk alatt ők is ott ülnek édesanyjuk mellet és életükben először hallják nagypapájuk történetét. - Nincs túl sok emlékem róla, nagyon korán elhagyott bennünket. Az alkohol teljesen tönkretette a házasságát anyámmal. Emlékszem, hogy el akart válni és akkor apám azzal jött, hogy akkor ő meg öngyilkos lesz. Erre azt mondta anyám, hogy ’rendben, indulhatunk, megnézem, hogy biztosan jó kötelet veszel-e’ - meséli élete talán nem legszebb emlékét Anikó, aki filmünkben részeletesen is beszél arról, miért szeretne mégis újra találkozni rég nem látott apjával. https://www.youtube.com/watch?v=oPAeVrJCnvA&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.