Közélet

Csak a szerencsén múlt, hogy nem ütött ki erdőtűz Újszegeden

Csak a szerencsén múlt, hogy nem ütött ki erdőtűz Újszegeden

2018. július 10., kedd
Csak a szerencsén múlt, hogy nem ütött ki erdőtűz Újszegeden

Az ülőrönköket is tűzre dobták rongálók az újszegedi Gergő ligetben. A vandálok az összegyűjtött tűzifát egy nagy rakásban gyújtották meg, csak a szerencsén múlt, hogy nem ütött ki erdőtűz.

"Amikor hétfő reggel a kutyával kimentem, akkor még lobogott a tűz, a felette lévő fa is megkopaszodott. Szerencse, hogy esett az eső, mert akár erdőtűz is lehetett volna" – számolt be Farkas András, a Rotary Tanösvény megálmodója. Azzal tisztában vannak, hogy tűzgyújtási tilalom van, azonban piknikezni attól még lehet és a hely egyébként sem azért van, hogy ekkora tüzet gyújtsanak.

Még reggel is lobogott a tűz. Fotó: Szegedi kutyások/Facebook

Történt már korábban is ilyen: ez volt a harmadik eset, amikor vandálok gyújtogattak a tanösvény egyik tűzgyújtóhelyén. "Ez nekik nyilván egy jó hecc, szórakozás, de másoknak azt a helyet fenntartani egy befektetés abban az értelemben, hogy a hónapok alatt odajáró néhány száz, vagy ezer ember jól érezze magát" – tette hozzá Farkas András, majd elmondta, újabb ülőrönköket kell majd beszerezni, pedig a most elégettek akár évtizedekig használhatóak lettek volna. "Az anyagi kárról nem is érdemes beszélni, ezért sem csináltam nagy ügyet a dologból" – fogalmazott csalódottan. Nem csak a tűzrakóhelyek népszerűek a rongálók körében. Farkas arról is beszámolt, hogy korábban a kishíd korlátját letépték, valamint a Maros-csatornát farönkökkel dobálják tele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.