Gazdaság

1,3 milliárdból fejlesztik a tömegközlekedési hálózatot Szegeden

1,3 milliárdból fejlesztik a tömegközlekedési hálózatot Szegeden

2018. július 26., csütörtök
1,3 milliárdból fejlesztik a tömegközlekedési hálózatot Szegeden

Fejlesztik az út- és tömegközlekedési hálózatot 1,3 milliárd forintból, uniós támogatással Szegeden.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a projektet bemutató csütörtöki rendezvényen hangsúlyozta, az autós közlekedéssel szemben a jó minőségű közösségi és kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtésével lehet alternatívát nyújtani.

Hozzátette, a százezer lakosúnál nagyobb települések között Magyarországon Szegeden az egyik legkedvezőbb a közösségi és kerékpáros közlekedés aránya, az autós közlekedés részesedése az elmúlt húsz évben 20 százalékról csupán 23 százalékra nőtt. Egy átlagos hétköznapon másfélszer annyi szegedi használja a tömegközlekedést, mint az autóst - tudatta a politikus.

Tapasztó Sándor, a beruházást koordináló Szeged Pólus Nkft. projektigazgatója kifejtette, a fejlesztés célja a közösségi közlekedési szolgáltatások színvonalának javítása, a kerékpáros közlekedés biztonságosabbá tétele.

A beruházás a teljes belvárost érinti: felújítják a Tisza Lajos körút Petőfi Sándor sugárút és Boldogasszony út közötti szakaszát, átépítik a körút és a Huszár Mátyás rakpart, valamint a Szilléri sugárút és a Fecske utca csomópontját - ismertette a szakember.

Tájékoztatása szerint a projekt részeként városszerte 36 autóbusz- és trolibuszmegállót újítanak föl. Az év végéig akadálymentesítik a megállókat és a peronokat, utastájékoztatókat helyeznek ki, a fejlesztés révén jelentősen növekszik a zöldterület. A beruházás költségeiből 1,13 milliárd forintot uniós támogatás fedez, ezt 171 millió forinttal egészíti ki az önkormányzat - közölte Tapasztó Sándor.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.