Gasztro

Végleg lehúzta a rólót az Anyám Tyúkjai Szegeden

Végleg lehúzta a rólót az Anyám Tyúkjai Szegeden

2018. június 16., szombat
Végleg lehúzta a rólót az Anyám Tyúkjai Szegeden

A Facebookon köszöntek el, a tulajdonosok szerint ugyanis "képtelenség olyan megbízható, lojális, szakmailag felkészült szakembereket találni, akikre a mi koncepciónkat lehetne alapozni."

Szomorú posztban búcsúzott Veres Orsolya és Ildikó, a két testvér, akik két évvel ezelőtt elindították az Anyám Tyúkjai éttermet Szeged belvárosában. Azt írják többek között, hogy bár múlt héten, pénteken volt a második szülinapjuk, de már nem volt mit ünnepelni.

"Az utóbbi fél évben fontolgattuk a bezárást, de most vasárnap teljesen világossá vált, hogy a munkaerő kínálat területén tapasztalt negatív változások nem fognak egyhamar javulni. Képtelenség olyan megbízható, lojális, szakmailag felkészült szakembereket találni, akikre a mi koncepciónkat lehetne alapozni"

- tették hozzá.

A testvérek szerint őknem akartak használni bolti, előre elkészített, félkész és mirelit termékeket a konyhán.Viszont a háztáji, termelői élelmiszer feldolgozása iszonyatos munkaerő igényes, mire abból finom, kész ételt tudtak az asztalra tenni.

-Változtathattunk volna az eredeti terveken, beállhattunk volna mi is a sorba azzal, hogy mirelit krumplit adunk, meg bolti majonézt használunk, vagy előre szuvidolt és fagyasztott húsokat adunk, hiszen azt egy betanított segédmunkás is el tudja készíteni, csak azok már nem mi lettünk volna - magyarázták.

"Egyre alulképzettebb és motiválatlanabb munkavállalók érkeztek, a tanulók terén is mélyrepülést tapasztalunk, semmi reális esélyt nem látunk arra, hogy így folytassuk a megkezdett utunkat.Nem szándékunk a családunk nevét, becsületét, tiszteletét besározni egy olyan étteremmel, ami nem tudja hozni az általunk elvárt színvonalat! Pedig az elvárás csak annyi lett volna, hogy egészséges alapanyagokból finom, jól elkészített, vidáman felszolgált ételek kerüljenek ki a vendégeinkhez, akik szívesen töltik nálunk szabadidejüket"

- írták szomorúan.

Úgy tudjuk egyébként, hogy hamarosan újabb két étterem zár be Szegeden, ezzel pedig fél tucatnál is több vendéglős adta fel a küzdelmet a vendégekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.