Titkolja a számokat a Deja Vu fesztivál!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerettük volna tudni, hogy hányan mentek el, vettek jegyet és buliztak az idei legjobb fesztiválon, de nem tudtuk meg.

Az egyik legjobb, legsierebb fesztivál a szegedi Deja Vu, ott is voltunk rajta végig mi is.

A sikeres fesztiválok után a szervezők szeretnek dicsekedni a számaikkal, és mi is kíváncsiak voltunk arra, hány embert mozgattak meg, ám a Deja Vu szervezői nem árulták el ezeket a számokat. Hiába kerestük őket, hogy hány bérletet és napijegyet adtak el, nem sikerült megtudnunk. Még azt sem szerették volna közölni, hogy mennyi sör fogyott.

Minden adat üzleti titoknak számít

Az Artisjus szakmai véleménye, hogy ezek az adatok nem véletlenül titkosak. Bár a fesztiválszervezőknek az Artisjus és más hatóságok felé is adatközlési kötelezettsége van, de hogy azt a médiának is kiadják-e, már csak a saját döntésük. Ugyanígy az Artisjus sem adhatja ki az adatokat, mert azokat bizalmasan kell kezelniük.

A jogvédő iroda egyébként nem pusztán csak kéri az adatokat, azok valóságtartalmát személyesen ellenőrzik is még a fesztiválokon.

Hatalmas összegekről van szó

A titkolózásnak egyik oka az a tetemes összeg is lehet, amikkel ezek a cégek dolgoznak. Az Artisjus tarifakalkulátorában ki is lehet számolni, hogy egy fesztiválszervezőnek mennyit kell fizetnie.

Ha alacsony létszámmal számolunk, aminél biztosan több ember látogat el egy fesztiválra, a szervezőknek már úgy is kész vagyont kell kifizetniük a jogvédők felé. Hogy pontosan mennyit, azt az Artijus oldalán a tarifakalkulátorban mindenki kiszámolhatja. A végső összeghez viszont hozzá kell számolni, hogy ez csak az, amit a jogvédő cégnek kell perkálni, a fellépők díjait a fesztiválok szervezői nem rajtuk keresztül fizetik ki.

Hogy végül a Deja Vu fesztivál a jogdíjfizetések miatt, vagy más egyéb okból tartja vissza az üzleti titoknak minősített számokat, nem tudni. Annyi biztos, hogy sokan voltak a nagyszerűen szervezett fesztiválon, és erre igazán büszkék lehetnek.

Előző sztori

Veprik Róbert: Addig érdemes dolgozni, amíg a vágyaink megmaradnak

Következő sztori

Véget ért a tanév, kezdődik a vakáció

Legutóbbi hasonló cikkek