Sándorfalva örökbe fogadná az országjáró medvét

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Szeged, 2018. június 10. A Szegedi Vadaspark medveházának egyik elkülönítõ helyiségében a Sándorfalva közelében altató lövedékkel meglõtt, majd befogott medve 2018. június 10-én. Az állat május végén elõször Nógrád megyében bukkant fel, majd több száz kilométeres kóborlás után 2018. június 8-án a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be. A 2-3 évesre becsült, fokozottan védett fajhoz tartozó állat visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba, de szabadon engedése elõtt jeladót kap, hogy egyszerûbb legyen nyomon követni a mozgását. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Sándorfalvi képviselők a következő testületi ülésre beviszik az országjáró medve témáját: azt szeretnék, ha az állat a Szegedi Vadasparkban maradna és a település, ahol elfogták, örökbe fogadná – írja a Délmagyar.

A lap szerint rendkívüli ülést tart hétfőn a sándorfalvi önkormányzat. Bár nem a településen befogott medve miatt, három képviselő indítványa miatt az állat is – mely ez elmúlt napokban a kisvárost országos hírűvé tette – bekerült a napirendi pontok közé. Felvetették ugyanis, hogy ha a medve a Szegedi Vadasparkba maradhatna, azt Sándorfalva örökbe is fogadhatná. Mi több, már településmarketing-stratégiát is készítettek a témakörben: minden évben sándorfalvi méz- és medvenapokat szerveznének „szelíd, élő medvékkel”, medvecukorral, medvetalppal és méhészeti konferenciával.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Nem változtatnak a tanév hosszán

Következő sztori

Mélyszegénység és bűnözés a Cserepes soron – az önkormányzat késlekedik a megoldással