Mit tartogat a szegedi nyár a kultúrára éhes közönségnek?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összeszedtük egy cikkbe, hogy önnek könnyebb legyen.

Szabadtéri Játékok

A legnépszerűbb nyári kulturális program természetesen a Szegedi Szabadtéri Játékok. A legtöbb előadásra már minden jegy elkelt, de azért még akad néhány. Egyébként az IH-ban és az egyre jobban fejlődő Pinceszínházban is lesznek érdekes darabok.

Tapintható Művészet

A múzeumok egyik aranyszabályának ellentmondva június 11. és 23. között a Szent-Györgyi Albert Agórában látássérült tárlatvezetők segítségével az érdeklődők megtapinthatják a művészetet. Bár a tárlaton való részvétel ingyenes, helyszűke miatt regisztrációhoz kötött, így ha részt szeretnének rajta venni azt Rózsa Péternél, az rpeter@agoraszeged.hu emailcímen, vagy a +36 70 616 40 11 telefonszámon tehetik meg.

Éjszaka a Vadasparkban

Még a Múzeumok éjszakáját megelőzve, június 16-án Szeged egy másik különleges éjszakai programot kínál. Már az esemény nevéből is sejthető, hogy egy éjszakai túrára hívja a Vadaspark a szegedieket, ahol bemutatkoznak az ázsiai elefántok és a hiénákat és jaguárokat is a látogatók szeme előtt etetik meg.

Múzeumok éjszakája

Június 23-án szervezik meg a Múzeumok éjszakáját, ahol a Móra Ferenc Múzeum mellett az Agórában és a MÁV Zrt. szegedi székházában, illetve forgalomirányító központjában is érdekes programokat találni.

XVI. Szegedi Várjátékok

Nagyjából a nyár közepén, azaz július 5. és 8. között a Stefánián található szegedi vár délutánonként ingyenes családi programokkal várja az érdeklődőket. Még szintén a gyermekeknek szól majd a Szösz Szabad Ötletek Színház és a Szép Ernő Színház zenés mesejátékai, illetve a Westend színház előadásában a Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek? című előadás. Az este viszont már a felnőtteké. A Szív hídjai romantikus színmű és a Jövőre Veled Ugyanitt darab került be a repertoárba.

Nándorfehérvári Emléknapok

A kiállítások és színházi programok mellett még egyéb érdekességet is lehet találni. Szegeden immáron tizenharmadik alkalommal emlékeznek meg a Nándorfehérvári diadalról. A hagyományőrző egyesületek bemutatókkal, várostrommal, korabeli táncokkal és zenével, lovagi bajvívással gyermek lovagi tornával és még sok más hagyományt és kort megidéző programmal emlékeznek eleink nagy győzelmére július 20-án és 21-én a Széchenyi téren.

A Muzsikáló Udvar

46 éve a Szegedi Szabadtéri Játékok kiegészítése gyanánt indult a Muzsikáló udvar. A programot még anno Vaszy Viktor kezdeményezte, mikor a Városházán járva lenézett az udvarra, és felötlött benne a gondolat, hogy tökéletes helyszínt adna egy koncertnek. Július 24 és augusztus 3 között többek között olyan zenekarok lépnek fel a Városháza udvarán, mint a Budapest Ragtime Band, vagy mint az acappella Fool Moon.

A fent említetteken kívül természetesen még számtalan egyéb program is található a városban, mint például a Tourinform időről időre megrendezett tematikus sétái, vagy a belvárosi kerthelyiséges vendéglátók koncertjei.

Előző sztori

2,5 millió migránst csempésztek át a határokon világszerte 2016-ban

Következő sztori

Jövőre még marad az egykulcsos szja

Legutóbbi hasonló cikkek