Madách-iskola: a rendőrség tornatermében lesznek a testnevelés órák

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Szeged, 2018. április 14. Tûzoltók oltják egy szegedi iskola kigyulladt, különálló tornatermét a Madách utcában 2018. április 14-én. A hatszáz négyzetméteres épület cserépfedésû tetõszerkezetének nagy része beszakadt, a tûz nem terjedt tovább. MTI Fotó: Donka Ferenc

Régészeti területnek minősül az áprilisban leégett tornaterem, és környéke, ezért rengeteg engedély szükséges még a felújítás elkezdése előtt. Csak tavasszal kezdődhet el az érdemi munka.

Pécskai Gabriella Rózsa, a Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezetője elárulta, gyerekcipőben jár még a tervezés, de már elkezdődött. Rengeteg egyeztetés vár még rájuk a hatóságokkal, illetve a múzeum engedélye is szükséges lesz, ugyanis régészeti területről van szó.

A most következő tanévben szeptembertől még a rendőrség tornatermében lesznek a testnevelés órák, illetve az iskolának van saját sportpályája, így sok órát ott helyben is meg tudnak oldani.

A tervek szerint tavasszal tudnak belekezdeni az érdemi munkába. Mivel ma elkezdődött a nyári szünet, nem tartják valószínűnek, hogy gyorsan haladnak majd a folyamatok szeptemberig, illetve természetesen a közbeszerzés folyamata is néhány hónapig húzódhat.

Előző sztori

Minden második szegedi bűncselekmény elkövetője megússza

Következő sztori

Férfiak Klubja: az apák vigyék munkahelyükre a szünet első napján gyermeküket!