Sport

Labdarúgó-vb rajt - legekkel és szegediekkel

Labdarúgó-vb rajt - legekkel és szegediekkel

2018. június 14., csütörtök
Labdarúgó-vb rajt - legekkel és szegediekkel

Egy hónapig a csapból is a foci folyik majd. Ma délutána moszkvai Luzsnyiki Stadionban, magyar idő szerint 17 órakor az Oroszország–Szaúd-Arábia meccsel megkezdődik a labdarúgó-világbajnokság. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a VB-vel kapcsolatban, valamint megkérdeztünk három szegedi futballban járatos személyt, hogy mit várnak az idei világbajnokságtól.

A 2018-as VB számai

Harminc nap alatt összesen 64 meccs vár ránk. A VB résztvevői közt 400 millió dollárt osztanak szét, minden válogatott - amely kvalifikálta magát a tornára - alapból kap 8 milliót, a győztes a világbajnokság végén 38 millió dollárral gazdagodik majd. A VB meccseknek 11 város 12 stadionja ad helyszínt. A legnagyobb a 81 ezer férőhelyes moszkvai Luzsnyiki Stadion lesz, a legkisebb pedig a 35 ezres jekatyerinburgi aréna. A torna rangidőse az egyiptomi kapus, Esszam el-Hadari lesz, ő 45 évesen utazik első világbajnokságára. A VB legfiatalabb játékosa az a 19 éves ausztrál Daniel Arzani lesz, aki a múlt héten bevette a magyar válogatott kapuját barátságos meccsen. Június 28-áig – amíg a csoportkör tart - naponta három meccset rendeznek majd, a 30-án kezdődő egyenes kieséses szakaszban eleinte kettőt, majd az elődöntőktől kezdve már csak egyet-egyet. A döntőt július 15-én a moszkvai Luzsnyiki stadionban rendezik majd.

A brazilok a legfőbb esélyesek

A világbajnokság kezdete előtt a Szerencsejáték Zrt.

kimutatása szerint

a fogadók 33,67 százaléka Brazíliát (5,00-ás szorzó) tartja a végső győztes esélyesének, mellette a címvédő németeket (5,50) 32,60 százalék várja befutónak, valamint a harmadik legtöbb tipp a néhány éve vb- és Eb-t nyerő spanyolokra (7,00) érkezett 11,37 százalékban.

Itt érdemes nézni a meccseket Szegeden

Tegnap felkutattuk

a belváros legnépszerűbb kocsmáit, és kiderítettük, hogy hol és milyen akciókkal, illetve mekkora kivetítőkkel várják majd a futballszurkolókat a következő harminc napban a szegedi vendéglátó egységek.

Esélylatolgatás szegedi módra

Siha Zsolt - a SZEOL SC vezetőedzője:

Bízom benne, hogy gólgazdag lesz az idei VB. Magyarország hiányában Argentínának szoktam szurkolni a világbajnokságokon. Kezdetben Maradona miatt kedveltem meg a Dél-amerikaiakat, és az irántuk érzett szimpátiám azóta sem csökkent. Ugyanakkor minden optimizmusom ellenére sem gondolom, azt, hogy idén Messiék nyerik a VB-t, szerintem brazil-német döntő lesz, de azt már nem tudnám megjósolni, hogy a kettő közül melyik csapat emelheti majd magasba a trófeát.

Dóra János - az FK Szeged vezetőedzője:

A spanyoloknak szurkolok majd, annak ellenére, hogy szerintem nem ők nyerik a tornát. Úgy gondolom, hogy idén a franciák ülhetnek majd a világ trónjára, ugyanis olyan egységes csapatuk van, amely bárkivel képes felvenni a versenyt. Szerintem az idei VB meglepetéscsapata Nigéria lesz, láttam a barátságos meccseiket, és azt kell, hogy mondjam, hogy az afrikai gárda kifejezetten szép focit játszik.

Farkas Márk - a Szeged 2011 csapatkapitánya:

Nincsen kimondottan kedvenc válogatottam. A spanyolok játéka tetszik, és szerintem idén bejutnak a döntőbe, bár ez azon is múlik, hogy a hispán játékosok mennyire tudják magukat függetleníteni attól az edzőmizériától, ami most a csapat körül zajlik. A spanyolok mellett a németeket várom a döntőbe - a nationalelf minden világversenyen esélyesnek számít. Az argentin és a brazil válogatott jó képességű labdarúgókból áll, ugyanakkor csapat szinten annyira nem egységesek, mint mondjuk a németek vagy a spanyolok, ezért szerintem idén nem lesz Dél-amerikai csapat a döntőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.