Szórakozás

Holnap rajtol a VB – találtunk olyan kocsmát, ahol focimentes lesz a nyár

Holnap rajtol a VB – találtunk olyan kocsmát, ahol focimentes lesz a nyár

2018. június 13., szerda
Holnap rajtol a VB – találtunk olyan kocsmát, ahol focimentes lesz a nyár

Oroszország – Szaúd-Arábia mérkőzéssel veszi kezdetét a 2018-as labdarúgó-világbajnokság holnap. Körbejártuk a belváros legnépszerűbb kocsmáit és szinte mindenhol azt tapasztaltuk, hogy a megnövekedett forgalom miatt már nagyon várják a VB-t, azonban találtunk olyan kricsmit is a város szívében, ahol focimentes lesz az idei nyár.

Nem lesz idén óriáskivetítő a Széchenyi téren

„A Széchenyi téren felállított szurkolói falut egyik évben sem mi szerveztük, hanem mindig bérbe adtuk a területet különböző cégeknek, akik felállították az óriáskivetítőt. Idén is kaptunk erre irányuló megkeresést, azonban szponzorok hiányában nem tudtak megfelelő anyagi hátteret biztosítani a cégek, így az elmúlt évekkel ellentétben az idei futball VB alatt nem lesz óriáskivetítő a Széchenyi téren” – adta tudomásunkra Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft igazgatója.

Az egyetemi negyedben teltházra számítanak

A Nyugi kertben két méter széles kivetítővel és különleges akciókkal várják a futballrajongókat a VB ideje alatt, ráadásul minden mérkőzés előtt tartanak majd tippversenyt is, és a helyes tippelők között kisorsolnak 6 korsó sört. A Nyugi szomszédságában lévő Campusban lesz a belvárosban a legnagyobb kivetítő, itt ugyanis egy 6x7 méteres vásznon tekinthetik meg a teraszon a mérkőzéseket a vendégek. Viszont itt csak az esti meccseket és azok közül is csak kiemelt rangadókat fogják vetíteni, ráadásul, ha elkezd esni az eső, akkor nem fogják az óriás vásznat használni.

A Campus kerthelyiségében van a legnagyobb vetítővászon. (Fotó: Kovács Ferenc)

Két meccset nézhetünk egyszerre

A Dugonics téren található Millenium kávéházban egyszerre két meccset is nézhetünk majd a csoportkör utolsó fordulójában, ugyanis a teraszon levő kivetítőn, és a vendéglátóegység pincéjében TV-n követhetjük majd az eseményeket. Itt is különböző akciókkal várják a kilátogatókat akárcsak a szomszédban nyílt Csíki sörözőben. Szeged legújabb kocsmájában - a Csíki sörözőben - a VB egész ideje alatt a galéria nagy termében lehet nézni TV-n keresztül a jobbnál jobb meccseket. Lesz külön VB menü is, amely egy lepényt, egy korsó sört és egy csomag popcornt tartalmaz. A menüt vásárolók közt kisorsolnak értékes nyereményeket, pólók és focilabdák valamint sörök formájában.

A Kárász utcán is tombolni fog a VB láz

A Corso Caféban már hetekkel előre foglaltak asztalokat a VB miatt - a vendéglő teraszán idén is nagy tömeg várható, igaz itt egyelőre még nem tudni arról, hogy lesz-e bárminemű akció a torna ideje alatt. Az Átrium Caféban 25%-os forgalom növekedést várnak a VB alatt. A nappali meccseket csak a benti részen lehet majd megtekinteni, az esti derbiket viszont a Kárász utcai teraszon egy 2X3 méteres vásznon nézhetik majd meg a futballszurkolók. Az Átriumnak egyelőre még nem akadt problémája a csendrendelettel kapcsolatosan, ugyanakkor aláírták a rendelet módosításáról szóló petíciót. A helyi csapostól megtudtuk, hogy esős időben az aulába helyezik át a vetítővásznat, így zimankó esetén fedett helyen szurkolhatnak majd a vendégek.

Rossz idő esetén az aulában állítják fel a kivetítőt az Átrium Caféban. (Fotó: Kovács Ferenc)

Focimentes kocsma a város szívében.

A belvárosban egyetlen kocsmát találtunk ahová a VB ideje alatt bemenekülhetnek a focitól megcsömörlött italozni vágyó emberek. A Kölcsey utcai Propellerben nincsen se TV, se kivetítő, így a következő hónapban, azoknak sem kell lemondani a kocsmázás örömeiről, akik nem rajongnak a fociért.

A Propeller a belváros focimentes kocsmája idén nyáron. (Fotó: Kovács Ferenc)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.