Közélet

Egy kikötőben vesztegelnek a Szeged felé tartó dinók

Egy kikötőben vesztegelnek a Szeged felé tartó dinók

2018. június 23., szombat
Egy kikötőben vesztegelnek a Szeged felé tartó dinók

Már elérte Európa partjait az Egyesült Államokból érkező dinoszaurusz-csapat, azonban adminisztrációs ügyek miatt még nem tudtak a kikötőből vonatra szállni és továbbindulni Szeged felé.

Június elején indult útnak egy csapatnyi dinoszaurusz Szeged felé az észak-amerikai Midlandből. Az állatok egy hosszabb hajóút után végre elérték Európa partjait: szerencsésen kikötöttek, most először léphettek európai földre. Ez a dinó-kollekció ugyanis még sohasem mutatkozott be Európában.

A dinoszauruszok azonban még nem utazhatnak tovább: különböző, előre nem várt adminisztrációs ügyek miatt egyelőre a kikötőben vesztegelnek. A szervezők pontosan nem tudják megmondani, mennyi ideig kell ott rostokolniuk a dinóknak, mielőtt vonatra szállhatnak és elindulhatnak Budapest felé.

A kikötőben ragadt dinoszauruszokat a Móra Ferenc Múzeumban láthatja majd a nagyközönség az „Évmilliók urai – Élethű dinók Amerikából” című kiállításon. A tárlaton a mozgó, hangot kiadó „robot-dinók” mellett méretarányos csontváz-rekonstrukciókat és eredeti fosszíliákat is bemutatnak majd. Emellett különböző interaktív eszközökkel is várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.