Csákvári vereségével kiesett a Szeged-Grosics az NB II-ből

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hiába vezetett a szünetben 1-0-ra a Szeged-Grosics, a második félidőben Bobál mesterhármasával fordított a Csákvár, így a többi eredménytől függetlenül kiesett a második vonalból a Tisza-parti együttes.

Merkantil Bank Liga NB II. 38. forduló

Aqvital FC Csákvár – Szeged 2011-Grosics Akadémia 3-1 (0-1)
Csákvár, 300 néző. Vezette: Radványi Ádám (Kis Zoltán, Kovács II. Gábor).
Csákvár: Hermány – Kiprich, Dulló, Király, Bobál G. (Papp M., 79.), Rétyi, Bokros, Sejben (Oldal, 56.), Mészáros, Polonkai (Molnár Cs. – a szünetben), Tamás. Edző: Szíjjártó István.
Szeged-Grosics: Alekszics – Tamaskó, Tóth G., Farkas M., Gergényi, Szabó P., Coroian (Hegedűs M., 64.), Nicorec (Szántai, 39.), Zsivanovics, Germán, Zádori (Tóth L., 56.). Edző: Goran Kopunovics.
Gól: Bobál G. (52., 59., 78.) ill. Szabó P. (35.)
Kiállítva: Alekszics (38.)

Online tudósításunk a mérkőzésről:

92. perc: Vége! Nem csak a mérkőzésnek, hanem az NB II-nek is a Szeged-Grosics számára.

91. perc: Tóth Levente iramodott meg, ám túl hosszan szöktette magát, így nem alakult ki komolyabb gólhelyzet.

90. perc: Zsivanovics pörgette fel magának a labdát amit akrobatikus mozdulattal próbált a kapura juttatni, a lövés elkerülte a kaput, a támadó pedig rosszul ért földet, így ápolásra szorul. Közben letelt a rendes játékidő, 2 percet hosszabbít a játékvezető.

88. perc: A lényegi dolgok már eldőltek, de azért a Szeged-Grosics még megy előre becsülettel.

86. perc: Hegedűs Martin csapott össze a hazaiak kapusával – Hermányt ápolni kell, míg a szegedi csereember sárgával gazdagodott.

84. perc: Közben már 4-0-ra vezet a ZTE, de ez a Szeged szempontjából már nem releváns.

78. perc. Lehozza a mesterhármast szerző Bobált Szíjjártó. A csákvári közönség felállva tapsolja meg a kimagasló teljesítmény nyújtó támadót. Papp Máté állt be a helyére.

77. perc: GÓL! Alighanem ezzel megpecsételődött a Szeged sorsa! Bobál vette át a labdát húsz méterre a kaputól, majd becselezte magát a tizenhatoson belülre és erőből a léc alá bombázott. 3-1

75. perc: Egy kemény párharcot követően, a földre került Bokros – áll a játék ápolás miatt.

72. perc: Kezdenek görcsössé válni a szegediek – egyre több a ki nem kényszerített hiba a kék-feketék játékában.

70. perc: Közben megduplázta előnyét a Zalaegerszeg, ezzel alighanem bebiztosította a bennmaradását a zalai együttes.

69. perc: Mi maradt ki! Szabó Péter és Germán Tamás játszott össze kimondottan látványosan, majd utóbbi a kapu előterébe tekerte a labdát, Zsivanovics centikkel ugyan, de lemaradt a centerezésről. Marad a 2-1.

67. perc: Sajnos a második félidőben a Csákvár akarata érvényesül – Germán ziccerét leszámítva nem tudott komoly helyzetet kialakítani a szegedi együttes.

64. perc. Kihasználja utolsó cserelehetőségét is Kopunovic : Coroian helyett hegedűs a pályán.

62. perc: A másik két mérkőzésen változatlan az állás, de tekintve, hogy a Csákvár átvette a vezetést, így a Szeged vonatkozásában nincs nagy jelentősége a többi meccsnek.

59 .perc: GÓL! Fordít a Csákvár. Bobál tört be a tizenhatoson belülre, majd lőtte ki a bal alsót! Óriási bajban a Szeged!

56. perc: Ismét Germán került nagy helyzetbe, ám mire a szegedi csatár a tizenhatoson belülre került, nem maradt már ereje a lövésre, így nem tudta igazán nagy feladat elé állítani Hermányt, aki könnyszerrel hárított.

54. perc: Kis híján ott a válasz! Germán tizenhatos sarkáról leadott erőteljes lövése a kapufán csattant, a kipattanót Farkas ugyan besodorta, de a gólt lesállás előzte meg, így szabadrúgással folytatódhat a játék.

52. perc. GÓL! Nem tudott felszabadítani a Szeged, a sokadik szélről jövő beadás már megtalálta Bobált, aki védője szorításában a kapu jobb sarkába bólintotta a játékszert. Egyenlít a Csákvár, sajnos nem érdemtelenül.

51. perc: Aktívabban kezdik a második felvonást a hazaiak – beszorul a Szeged-Grosics.

47. perc: Az elsőhöz hasonlóan a második játékrész is csákvári kapufával kezdődik! Király maradt üresen az ötösön belül, majd egy oldalról jövő beadást a kapufára bólintott a hazaiak nyolcasa.

46. perc: A hazaiak kezdték a második félidőt. Közben feltámadt a szél és elég sötét felhők gyülekeznek a stadion felett – könnyen lehet, hogy nem ússzák meg szárazon a csapatok.


A szünetben cseréltek a csákváriak: Polonkai helyett Molnár Csaba a pályán a második játékrészben.

A hazaiak érkeztek meg előbb a folytatásra – nem csoda, hiszen Kopunovicnak alaposan át kell szerveznie csapatát a kiállítás miatt.

Kemény 45 perc elé néznek a szegedi játékosok, ugyanis Aleksic kiállítását követően emberhátrányba kerültek a kék-feketék, ráadásul az öltözőben alighanem szembesülnek Goran Kopunovic tanítványai a másik két meccs állásával, ami elég lehangoló lehet számukra.

45. perc: Radványi Ádám lefújta az első félidőt. Hiába vezet a Szeged 2011, nem örülhetnek felhőtlenül a kék-feketék, ugyanis mind a Siófok, mind a ZTE vezet, így jelenleg kieső helyen áll Goran Kopunovic együttese.

43. perc: A kiállítás nem törte meg a Szeged-Grosics lendületét: Germán és Zsivanovics játszottak össze a hazaiak tizenhatosánál, utóbbi azonban hosszan tolta meg a labdát, így kirúgással folytatódhat a találkozó.

41. perc: Nicorec helyére állt be a cserekapus Szántai, akinek rögtön kisebb fajta bravúrt kellett bemutatnia Polonkai szabadrúgásánál.

39. perc: Ajjaj nagy a baj! Sokadszorra tudták a hazaik kiugratni Tamást, aki most viszont jó ütemben tolta meg a labdát Aleksic mellett, aki elütötte a csákvári támadót. A szerb hálóőr a kiállítás sorsára jutott.

37. perc: Veszélyesen csavarodott a szabadrúgás a kapu előterébe, Bobál előtt azonban centikkel elsuhant a labda.

36. perc: Tóth Gábor kapja a mérkőzés első sárga lapját. Ami nagyobb baj, hogy kedvező helyről végezhet el szabadrúgást a hazai csapat.

35. perc GÓÓÓL! Vezet a Szeged! Germán zseniális bokapasszát követően gólhelyzetbe került Szabó, aki nem hibázott és higgadtan a legurította Hermány mellett a labdát! 1-0!

33. perc: Zsvianovics próbálkozott a huszonöt méterről, a lövése azonban megpattant Zádorin, így labda kellően lelassult ahhoz, hogy Hermány gond nélkül magához ölelje.

31. perc. Szabó viharzott el a jobb oldalon, a beadása viszont nem talált embert. Éledezik a Szeged-Grosics!

28. perc: A szegediek először kerültek tiszta lövőhelyzetbe: Germán lőhetett huszonkét méterről, Hermánynak viszont nem kellett közbeavatkoznia, mivel a labda mellé ment.

26. perc: Egyelőre Aleksic tartja a lelket a szegediekben – a kék-feketék kapusa jó ütemben mozdult ki egy indításra, így fel tudta szedni a labdát a ziccerbe kerülő Bobál elől.

Közben megszerezte a vezetést a Siófok, Zalaegerszegen továbbra is 1-0 a hazaiknak. Egyelőre a legrosszabb forgatókönyv valósul meg..

20. perc: Tamás Nándor nagy kedvvel játszik – A hazaiak 19-ese zavartalanul verekedte át magát a szegedi védelmen, szerencsére Farkas Márk  még pont időben szerelni tudta a csákvári támadót.

17. perc: Sajnos egyelőre lendületesebbnek tűnik a Csákvár – a szegediek nem tudják birtokba venni a labdát.

13. perc: Ismét Polonkai volt aki messziről próbálkozott – Aleksicnek nagy bravúrt kellett bemutatnia!

12. perc: Elkönyvelhettük az első szegedi lövést: egy szabadrúgást követően a lepattanó Nicorec elé került, a román középpályás lövése viszont megpattant egy védőn így nem okozott komolyabb veszélyt.

8. perc: Alekszic bravúr – Tamás dühöngés! Egy jó ütemű kiugratást követően Tamás Nándor került ziccerbe, Aleksic azonban remek ütemben lépett ki a kapujából, így el tudta halászni a csákvári csatár elől a labdát. Sajnos aktívabbak a hazaiak.

6. perc: Polonkai próbálkozott húsz méterről, lövését azonban Aleksic magabiztosan védte.

3. perc: Közben Polényi góljával megszerezte a vezetést a ZTE – így már a döntetlennel kiesne a Szeged.

2. perc: Csákvári kapufa! Király Botond szlalomozott el a baloldalon, majd kapura küldte a labdát, a lövése előbb Tóthon, majd a kapufán is megpattant, végül Aleksic felszedte a játékszert.

1. perc: Radványi sporttárs sípszavára, elindult a labda kilencven perces útjára.

16:59: A mérkőzés gyászszünettel kezdődött: A tragikus hirtelenséggel elhunyt legendás edzőre, Kovács Ferencre emlékeztek a csapatok és a szurkolók.

16:50: A két csapat őszi mérkőzésén 1-0-ás csákvári győzelem született Molnár Tibor góljának köszönhetően. A 25 esztendős csákvári játékost nem nevezte Szíjjártó István a mai találkozóra. Érdekesség: a Zalaegerszegen pályára lépő Mosonmagyaróvár trénere, Várhidi Péter nagy bizalmat szavaz a fiatal játékosainak – három 17 éves futballistával a kezdőben áll fel az MTE.

16:41: Köszöntjük a Szegedma olvasóit a csákvári stadionból, ahol bő negyed óra múlva kezdetét veszi az Aqvital FC Csákvár – Szeged 2011 – Grosics Akadémia sorsdöntő összecsapás. A hazai csapat tiszta fehérben, míg a szegediek a hagyományos kék-fekete szerelésben lépnek ma pályára.

 

Beharangozó:

Hétfőn megírtuk, hogy Goran Kopunovic reméli, hogy nem fogják manipulálni a mérkőzéseket az utolsó fordulóban, és az a csapat fog bennmaradni, amelyik valóban megérdemli.  Eljött az igazság pillanata – ma kiderül, hogy sikerül-e meghosszabbítania NB II-es tagságát a Szeged 2011 – Grosics Akadémiának. A múlt heti Siófok elleni döntetlennel kicsúszott a csapat kezéből a saját sorsa, így félszemmel a Zalaegerszeg-Mosonmagyaróvár, valamint a Siófok-MTK mérkőzésekre is figyelnie kell Farkas Márkéknak.

A Merkantil Bank Liga NB II állása az utolsó forduló előtt

Lehetséges forgatókönyvek:

A Szeged-Grosics ha kikap a Csákvártól, akkor biztosan kiesik. Egy esetleges döntetlen akkor lehet elég, hogyha a Zalaegerszeg hazai pályán kikap a Mosonmagyaróvártól. A győzelem se jelent biztos bennmaradást, ugyanis, hogyha a ZTE és a Siófok is nyerni tud a mai napon, akkor a Szeged-Grosics a kevesebb nyert mérkőzése miatt a piros vonal alatt fejezi be a szezont.

 

 

Előző sztori

Ma van a pedagógusnap

Következő sztori

Világsztárok is felfigyeltek már a szegedi karikaturistára

Legutóbbi hasonló cikkek