Sport

Kopunovic: Remélem az utolsó forduló a futballról fog szólni

Kopunovic: Remélem az utolsó forduló a futballról fog szólni

2018. május 28., hétfő
Kopunovic: Remélem az utolsó forduló a futballról fog szólni

A vasárnapi Siófok elleni döntetlenjével, egy fordulóval a vége előtt kieső helyre csúszott a Szeged 2011–Grosics Akadémia és már nem a saját kezében van a sorsa az NB/II-es bennmaradást illetően. Goran Kopunovic, a szegediek vezetőedzője bízik benne, hogy a záró fordulóban nem próbálják meg ismeretlen erők manipulálni a mérkőzéseket és az marad benn, aki megérdemli.

- Ritkán fordul elő, hogy az a csapat, amelyik zsinórban 13. meccsén maradt veretlen, ennyire csalódott az eredményével. Hogyan élték meg a Siófok elleni döntetlent?

- A srácok nagyon le voltak törve a tegnapi mérkőzés után. Győzelmi kényszerben voltunk, vezettünk, nyeregben érezhettük magunkat, aztán a semmiből kaptunk egy gólt és elhullajtottunk két nagyon értékes pontot. Már csak azért is bosszantó ez a döntetlen, mert így a közvetlen riválisunk pontot rabolt tőlünk, és ezáltal már nem a mi kezünkben van a sorsunk.

- Mennyire nehéz összeszedni a csapatot mentálisan egy ilyen vereséggel felérő döntetlen után?

- Amikor január 8-án megérkeztem a csapathoz sokkal rosszabb volt a helyzet - a csapat 80%-a mentálisan teljesen a padlón volt. Ősszel az utolsó 13 meccsén a csapat 4 gólt rúgott, 18-at kapott és 5 pontot szerzett. Nagyon bátor ember vagyok, azért vállaltam el ezt a feladatot, mert tudtam, hogy elérhető a cél, de már akkor láttam, hogy nagyon kemény meló lesz mentálisan felrázni a srácokat, de sikerült. Ha csak a tavaszt nézzük, akkor nincs miért szégyenkeznünk, ugyanis 13. meccsünkön maradtunk veretlenek, ez egy szép teljesítmény, csak kár az őszért, mert a tabella alapján kieső helyen vagyunk. Nem könnyű összeszedni a társaságot, de mi már hozzászoktunk ehhez és szerencsére a srácok jól kezelik az ilyen helyzeteket.

Az utolsó forduló előtt, így áll a tabella alsó része. A Siófok az éllovas MTK-t fogadja, a ZTE hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen harcolhatja ki a bennmaradást, míg a Szeged-Grosics a Csákvár vendége lesz vasárnap.

- Előfordulhat egy olyan forgatókönyv, hogy az utolsó meccsét megnyeri a csapat, de mégis kieső helyen végez. Az MTK siófoki pontszerzésében, vagy a Mosonmagyaróvárban bíznak jobban?

- Nem foglalkozom a többi mérkőzéssel, nekem az a feladatom, hogy a csapatomat megfelelően felkészítsem a Csákvár elleni összecsapásra. Nagyon szomorú leszek, ha kiesünk, de én bízok a csapatomban és abban, hogy a futball fog diadalmaskodni vasárnap

- Ezt hogy érti?

- Az utóbbi pár fordulóban nagyon furcsa eredmények születtek, néhány csapat hirtelen megtanult gólokat rúgni és meccseket nyerni. Magyarország sajnos előkelő helyet foglal el a bundabotrányos országok listáján, bízom benne, hogy a hétvége a fociról fog szólni és az a csapat marad benn, amelyik megérdemli.

"Nyílt sisakos játékot várok magunktól vasárnap, ugyanis nekünk már nincs veszíteni valónk. Annak ellenére, hogy már nem a mi kezünkben van a sorsunk, mennünk kell előre és minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk bennmaradás érdekében. A Szeged 2011 – Grosics Akadémiának a másodosztályban van a helye!" - nyilatkozta Farkas Márk, a Szeged-Grosics csapatkapitánya.

- Ha úgy alakulna, hogy kiesik a csapat, akkor marad a kispadon az NB III-ban is?

- Egyelőre ezzel nem szeretnék foglalkozni. Hivatalosan június 30-án lejár a szerződésem, vannak benne bizonyos feltételek, amiknek teljesülnie kell ahhoz, hogy automatikusan meghosszabbodjon egy évvel a kontraktus. Ha ezek nem valósulnak meg, akkor a vezetőség fog dönteni az esetleges folytatásról. (borítókép: Gyula TV)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.