Sport

Bombac nem akart már Kielcében játszani- Szegeden annál inkább

Bombac nem akart már Kielcében játszani- Szegeden annál inkább

2018. június 20., szerda
Bombac nem akart már Kielcében játszani- Szegeden annál inkább

Nem túlzás állítani, az egész európai kézilabdapiac legnagyobb szenzációja Dean Bombac Szegedre igazolása.

A MOL-Pick Szeged 2014-ben szerződtette először a szlovén Dean Bombacot, aki rövid idő alatt a csapat vezérévé nőtte ki magát. Személyiségével, játékával és elsősorban a góljaival rövid idő alatt a közönség kedvencévé vált. Első szegedi évében 69, a második szezonjában 101 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában. Két legemlékezetesebb meccsét a Kielce és a Löwen ellen játszotta, mindkétszer 11 találattal a csapata és a mezőny legeredményesebb játékosa volt.

Dean Bombac áprilisban töltötte be a 29. életévét. Koperben született, itt ismerkedett meg a kézilabdával. A helyi együttesben 2007-ben kezdett el játszani, a Cimossal szlovén bajnoki címet is ünnepelhetett. Ezután elfogadta a fehérorosz Dimano Minszk ajánlatát, majd a klub anyagi gondokkal küzdött, így fél évre a francia Pays d'Aix UC együtteséhez került, miközben elfogadta a MOL-PICK Szeged kétéves szerződését. A 188 centiméter magas játékos gyorsan a közönség kedvence lett. A két eltöltött idény alatt összesen 404 gólt dobott PICK-mezben. A BL-ben 170-szer volt eredményes, a magyar bajnokságban és kupában 234 gólt dobott. Az elmúlt két szezont a lengyel Kielce csapatánál töltötte. A MOL-PICK Szegeddel a nyártól hároméves szerződést kötött, feleségével, Tjasával és két gyermekével, Emmával és Ikerrel költözik vissza a Tisza-parti városba.

Szegeden otthon van

Második szegedi idényében jelentették be, hogy Kielcébe szerződik. A szurkolók és a csapat is mindent megtett, hogy maradjon a játékos- keringtek olyan pletykák, hogy a szegediek akár a szerződéséből is kivásárolták volna, de nem volt visszaút. Bombac elmondása szerint is nehéz szívvel hagyta el a várost és a klubot. A visszatérésében is komoly szerepet játszott, hogy otthonra talált Szegeden.

„A családom nagyon boldog volt itt, ez volt a fő ok, hogy a visszatérés mellett döntöttem, és persze az is, hogy ismerem a klub céljait, és a része szeretnék lenni ezeknek.”- nyilatkozta a pickhandball.hu oldalnak.

(fotó:https://www.facebook.com/pickszeged) Távozása után sem csillapodtak a kedélyek, többször jött a hír, hogy amint lejár a szerződése Lengyelországban, visszatér Szegedre. Ezért is volt meglepő, hogy tavaly meghosszabbította a kontraktusát 2022-ig. Közben a MOL-Pick Szeged leigazolta Stas Skubét és Dimitrij Zsitnyikovot, akikkel hosszú távon tervezett a szakmai vezetés- jelzésértékű, hogy Skube szerződéshosszabbítását a napokban jelentették be, míg Zsitnyikov a Vardar Szkopje hívó szavára mondott nemet- ahogy a napokban nyilatkozta, nem akarja félbehagyni azt amit elkezdett Szegeden.

Kielcéből simán elengedték

A lengyel lapokat böngészve mindenhol szenzációként számolnak be Bombac szerződésbontásáról és igaz ez a magyar újságokra is. A távozás okáról a

kielce.wyborcza.pl internetes oldalnak nyilatkozott

Bertus Servaas.

A kielcei klub elnöke azt mondta, hogy Bombac saját maga kérte a szerződésének felbontását, de azt nem indokolta, hogy miért. A klubvezető hozzátette, hogy azért nem gördítettek akadályt a távozása elé, mert ha valaki nem szeretne a csapatban játszani, akkor azt nincs értelme erőltetni. A szlovén irányító első szegedi nyilatkozatából viszont egyértelműen kirajzolódik, hogy komoly tervekkel és nagy kedvvel tért vissza két év után Szegedre.

„Nem szeretnék nagy várakozásokkal élni, de mégis megteszem. Azt szeretném, hogy minden trófeáért versenyben legyünk, és minél többet meg is nyerjünk. Nem titok, hogy szeretnék Kölnben játszani, és talán egy napon valóra válik az álmom, és megnyerhetjük a BL-trófeát, remélem, ez a kék mezben történik.” https://www.youtube.com/watch?v=ZYIyEwgbRdI A lengyel klub korábban bejelentette, hogy szerződtette a Vardar Szkopjétól, a 24 éves horvát Lucas Cindriciat az irányító posztra. Róla a klubelnök azt mondta, hogy akár 50 percet is képes játszani meccsenként. Arról nem érkezett hír, hogy az igazolás mennyiben befolyásolta Bombacot a döntésében.

Három irányítója van a Szegednek

Szegeden most három irányító van a csapatban. Zsitnyikov szerződése jár le a leghamarabb- a kétéves megállapodás jövőre fut ki, de neki is van egy plusz éves opció a szerzódésben. Skube most írt alá új megállapodást, ami 2020 nyaráig szól és további egy évvel meghosszabbítható. Dean Bombac pedig 3 éves szerződést kötött a Szegeddel. Egyelőre semmilyen hír nem érkezett arról, hogy három irányítóval vág neki a MOL Pick Szeged az idénynek, vagy valakitől megválnak végleg vagy ideiglenesen akár. Ami viszont biztos. A szegedi szurkolók körében „húrrá hangulat” van. Ez jogos is, mivel olyan irányító tért vissza a csapatba, aki korábban már játszott abban a játékrendszerben, amit Juan Carlos Pastor vezetőedző alakított ki a csapatban. Ráadásul tökéletesen bele is illett abba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.