Hírzóna

Barabás Richárd szerint azonnali radikális béremelés szükséges az oktatásban

Barabás Richárd szerint azonnali radikális béremelés szükséges az oktatásban

2018. június 3., vasárnap
Barabás Richárd szerint azonnali radikális béremelés szükséges az oktatásban

A Párbeszéd szerint a készségek fejlesztését szolgáló oktatás megteremtése mellett azonnali és radikális béremelés szükséges az oktatás területén az ország sikere érdekében - jelentette ki a párt szóvivője vasárnap Budapesten.

A pedagógusnap alkalmából megtartott sajtótájékoztatón Barabás Richárd hangsúlyozta: a 21. századi oktatás megteremtésének legfontosabb feltétele a tanítók, tanárok munkájának megkönnyítése. Ennek érdekében a Párbeszéd jelenősen növelné a pedagógiai asszisztensek, az iskolapszichológusok számát, csökkentené az osztálylétszámokat és a papírmunkát, illetve 7-8 évente egy év fizetett szabadságot biztosítana a pedagógusok számára.

A Párbeszédnek az a véleménye, hogy a "habókos" Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője "bolondos" nézeteket vall a világról.

Ez pedig megengedhetetlen egy olyan politikus esetében aki az ország sorsát évtizedekre meghatározó kérdésekben dönthet - tette hozzá. Ezzel kapcsolatba felidézte, hogy Kásler Miklós szerint az oktatással és a Nemzeti alaptantervvel alapvetően minden rendben, csak a megvalósítással vannak problémák. Ezzel pedig a miniszter azt mondta, hogy még mindig nem elég sok tananyagot töltünk be a gyerekek fejébe és nem elég gyorsan - vélekedett. Kifejtette, ezzel szemben a Párbeszédnek az a véleménye, hogy a következő két évtizedben, a technológiai fejlődés és a globalizáció következtében radikálisan megváltozik a világ. Ebben a világban pedig olyan fiatalokra és felnőttekre van szükség, akik a dogmatikus válaszok ismételgetése helyett képesek a kritikus gondolkodásra - mondta Barabás Richárd. Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.