Sport

Balszerencsét hozott a 13-as szám a Szeged-Grosicsnak

Balszerencsét hozott a 13-as szám a Szeged-Grosicsnak

2018. június 6., szerda
Balszerencsét hozott a 13-as szám a Szeged-Grosicsnak
A csákvári vereségével nem csak a 13 meccses veretlenségi sorozata, hanem az NB II-es tagsága is odalett a Szeged-Grosicsnak. A hazai meccseit 2013 óta Gyulán játszó együttes, 5 éven belül másodszor esett ki a másodosztályból - legutóbb mindössze egy évre. Minden bizonnyal most sem időzne túl sokat az NB III-ban a csapat.

A 13 egy misztikus szám: sok embernek a kedvence, mások szerint viszont balszerencsét hoz. Supka Attila alighanem az utóbbiak táborát erősíti, ugyanis az 55 éves tréner vezetésével a Szeged-Grosics az utolsó 13 őszi mérkőzésén képtelen volt nyerni - 5 döntetlen mellett 8 vereséget könyvelhettek el a kék-feketék - ráadásul mindössze 4 gólt szerzett ezeken a találkozókon. A csapat ennek ellenére a még bennmaradást érő 17. helyen zárta az őszt. Télen az egyszeres magyar bajnok és kupagyőztes edző, viharos körülmények között a Budapest Honvéd kispadjára szerződött. Ezt követően Goran Kopunovic – a Ferencváros egykori legendás játékosa – került a Szeged-Grosics élére. A szerb tréner nem volt könnyű helyzetben, ugyanis egy mentálisan romokban heverő csapatot kellett újjáépítenie, ráadásul nagyobb szponzorok híján, nem tudott olyan játékosokat igazolni a klub, akik komoly, minőségbeli változást jelentettek volna. Egyedüli kivétel a szerb Boris Zivanovic volt, aki szabadon igazolható játékosként érkezett, viszont csak az utolsó pillanatokban szerződtették, így a játékos lemaradt a csapat törökországi edzőtáboráról.

Boris Zivanovic (a labdával) tavasszal 12 meccsen 3 gólt szerzett. (Fotó: Kovács Ferenc)

A nehéz körülmények ellenére, Kopunovic-nak sikerült egy masszív csapatot összeraknia, ugyanis tavasszal mindössze háromszor szenvedett vereséget az együttes, ugyanakkor a védelem stabilizálása mellett,

nem sikerült a támadó szekciót hatékonyabbá tennie. Ezt mi sem tükrözi jobban, minthogy győzni is csak négyszer tudtak a kék-feketék a szezon második felében, ráadásul ugyanannyi gólt rúgtak, mint az utolsó helyezett Sopron – szám szerint 38-at.

Ezzel együtt Goran Kopunovic-nak Supka Attilával ellentétben a 13-as lehetett volna a szerencse száma, viszont a meglehetősen gyatra őszi produkciónak köszönhetően, a 13 meccses tavaszi veretlenségi sorozat (melyből 10 meccs döntetlen volt) kevésnek bizonyult a bennmaradáshoz. Így a Szeged 2011 – Grosics Akadémia 5 év után ismét osztályváltásra kényszerült. Sok a kérdőjel a csapat következő szezonját illetően. Egyelőre nem tudni, hogy hány játékos marad, illetve távozik a kék-feketéktől, és az is kérdéses, hogy melyik NB III-as csoportba kerülnek majd - mivel a Szolnok is kiesett a másodosztályból, így a kettejük közül valamelyik az NB III Keleti csoportjába kerül majd. Ha a közép csoportba megy a Szeged-Grosics, akkor olyan csapatokkal kell megküzdeni a feljutásért, mint például a Pécs, a Dunaújváros, a Kecskemét, vagy éppen a SZEOL. Kopunovicnak június 30-án lejár a szerződése, és mivel nem teljesítette a minimális célkitűzést (a bennmaradást) így a vezetőségen múlik, hogy meghosszabbítja-e a szerb tréner kontraktusát.

A klub honlapján megjelent hírből

kiderül, hogy a jövőben elsősorban a saját nevelésű fiataljaikra támaszkodna az együttes. A csapat új otthonául szolgáló Szegedi Ifjúsági Centrum átadását 2019 február 22-re ígéri a beruházó, így a következő szezon második felére már hazatérhet a klub, és a szegedi közönség előtt harcolhatja ki a mihamarabbi visszajutást.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.