Hírzóna

A hétvégén is sokfelé számíthatunk csapadékra

A hétvégén is sokfelé számíthatunk csapadékra

2018. június 14., csütörtök
A hétvégén is sokfelé számíthatunk csapadékra

A következő napokban is többnyire borús, csapadékos idő várható, de a legmelegebb helyeken a hétvégén ismét 30 fokig emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken többnyire erősen felhős idő várható. A keleti, délkeleti megyékben helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A szél több helyen lesz erős, a Zemplénben viharos is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között várható. Szombaton hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, de a déli óráktól több helyen valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik, zivatar idején viharossá fokozódik a szél is. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő. Vasárnap napos és erősen felhős időszakok váltakoznak, de összességében ismét több helyen valószínű zápor, zivatar. Emellett helyenként megerősödik a szél, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 14-19 fok között valószínű. A nappali maximumok 25-30 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.