Sport

Veszprém-Szeged: Bánhidi helyén kezelte a sikert, Tonnensent nem lepte meg a Szeged jó teljesítménye

Veszprém-Szeged: Bánhidi helyén kezelte a sikert, Tonnensent nem lepte meg a Szeged jó teljesítménye

2018. május 18., péntek
Veszprém-Szeged: Bánhidi helyén kezelte a sikert, Tonnensent nem lepte meg a Szeged jó teljesítménye

Már csak három nap és kiderül, hogy a MOL-Pick Szeged vagy a Telekom Veszprém nyeri-e idén a férfi kézilabda magyar bajnokságot. A szegediek és a veszprémiek részéről is megkérdeztünk egy-egy főszereplőt, arról, hogy miként várják a vasárnapi sorsdöntő összecsapást.

Bánhidi Bence négy góllal vette ki a részét a múlt heti Veszprém ellen aratott sikerből. A szegediek beállósa nem szeret számolgatni, éppen ezért nyerni szeretne a bakonyiak otthonában is.

- Általában a nagy győzelmeket még nagyobb ünneplés szokta követni. Mekkora volt az eufória a csapaton belül a szombati diadal után?

- Csak egy szolid ünneplést tartottunk szombaton, nem másztunk bele az éjszakába. Már aznap este is úgy feküdtünk le aludni, hogy a vasárnapi visszavágó lebegett a szemeink előtt. Tisztában vagyunk a mérkőzés tétjével, nálunk van az előny, ugyanakkor nem dőlhetünk hátra, mivel a Veszprém mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megvédje a bajnoki címét.

- A hét kérdése Szegeden: elég lesz a 4 gólos előny?

- Nem szabad most az eredménnyel foglalkoznunk, úgy kell játszanunk ahogyan az első meccsen tettük, mert nyerni megyünk Veszprémbe is. Idén már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk legyőzni a bakonyiakat saját közönségük előtt, bízom benne, hogy ismét össze fog jönni ez a bravúr. Meccs közben nem szeretném magamban számolgatni, hogy hogyan állunk összesítésben, úgy kell pályára lépnünk, mintha csak a vasárnapi mérkőzésen dőlne el a bajnoki cím sorsa, éppen ezért nyernünk kell.

Vasárnap is nagy szűkség lesz Bánhidi jó teljesítményére. (Fotó: Kovács Ferenc)

- Az idei szezonban már voltak hasonló helyzetben a bakonyiak, akkor a Skjern ellen kellett volna 7 gólos hátrányt ledolgozniuk hazai pályán - ebből csak ötöt sikerült, így a csapat búcsúzott a BL-től. Mire következtetsz ebből?

-

Nem szeretnék az ellenféllel foglalkozni, arra kell fókuszálnunk, hogy mi a legjobbunkat nyújtsuk majd a visszavágón, és hogy végre Szegedre kerüljön a bajnoki trófea. Lehetséges, hogy a veszprémiek fejében megfordult ez a gondolat, nem tudom, mindenesetre minden mérkőzés más, nem lehet abból az egy találkozóból túlságosan mély konzekvenciákat levonni a bajnoki döntőre nézve.

- Mennyire vagy babonás? Van-e esetleg olyan szokásod, amit minden sorsdöntő összecsapás előtt betartasz?

- Nem tartom magam túlzottan babonásnak. Megvannak a kedvenc zeneszámaim, amiket általában hallgatni szoktam a Veszprém elleni összecsapásokat megelőzően. Múlt héten szerencsét hoztak, a lejátszási listán nem változtatok. Bízom benne, hogy ez így lesz majd vasárnap is.

A Telekom Veszprém kerete telis tele van világklasszis kézilabdázókkal, egyik közülük az a Kent Robin Tonnensen, aki tavaly világbajnoki ezüstérmet nyert Norvégiával. A 26 esztendős jobbátlővő szerint hiába jó csapat a Szeged, idén is a Veszprém lesz a bajnok.

- Meglepett a Szeged "odavágón" nyújtott teljesítménye?

- Egyáltalán nem lepett meg. Tudtuk, hogy a Szeged egy nagyon jó csapat, amely hazai pályán bárkit képes legyőzni. Úgy gondolom, hogy elsősorban magunkkal kell, hogy foglalkoznunk, és ki kell javítanunk az odavágón elkövetett hibáinkat. Mindenkitől jobb teljesítményre lesz szükség a címvédés érdekében.

Kent Robin Tonnensen első magyar bajnoki aranyérmére pályázik, ehhez azonban jobb teljesítményt kell nyújtania vasárnap mit azt tette múlt héten az odavágón. (Fotó: Telekom Veszprém facebook oldala)

- Sok gól született az első meccsen, előfordulhat. Ez kinek kedvez?

- Majd meglátjuk, ez a vasárnapi mérkőzés alakulásától függ. Biztos vagyok benne, hogy a csapattársaimmal mindent megfogunk tenni annak érdekében, hogy hamar lefaragjuk a hátrányunkat és megvédjük a címünket.

- Miben kell javulnia a Veszprémnek a visszavágóra?

- Az első meccsen sok volt a ki nem kényszerített hiba a játékunkban - könnyű gólokat ajándékoztunk a Szegednek. Ezt mindenféleképpen ki kell küszöbölnünk, továbbá védekezésben keményebbeknek kell lennünk, valamint a helyzetkihasználásban is javulást várok.

- VEszprémben a sláger kérdés: ledolgozható a hátrány?

- Természetesen! Ha nem hinnék benne, akkor nem is jelentkeznék játékra. Nagyon jó csapatunk van, ezt szeretnék is bebizonyítani. A szurkolótáborunk mindig mögöttünk áll, szeretnénk nekik meghálálni az egész éves odaadásukat egy bajnoki címmel. Ha a legjobb formánkat tudjuk hozni vasárnap, akkor ez össze is fog jönni. Optimistán várom a vasárnapot.

Az biztos, hogy a játékosok elszántásága alapján kiváló mérkőzés várható vasárnap, azt azonban egyenlőre nehéz lenne megjósolni, hogy melyik csapat örülhet majd a végén. A SzegedMA.hu- ahogy az első mérkőzésen is, folyamatosan frissülő cikkben jelentkezik a vasárnapi mérkőzésről!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.