Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Veszprém-Szeged: Balogh még nincs csúcsformában, Ugalde arannyal búcsúzna

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

 Négy gólos előnnyel utazhat Veszprémbe a MOL-Pick Szeged a bajnoki döntő visszavágójára. A sorsdöntő összecsapás előtt Balogh Zsoltot, – a szegediek jobb átlövőjét – valamint Cristian Ugalde-t – a bakonyiak spanyol balszélsőjét – kérdeztük az esélyekről, valamint arról, hogy hogyan készülnek a csúcsrangadóra.

Balogh Zsolt már hat éve erősíti a MOL-Pick Szeged csapatát, így ő is azon szegedi játékosok egyike, aki már igazán ki van éhezve a bajnoki címre. A 29 esztendős jobbátlövő szerint, hiába kerültek lépés előnybe az első mérkőzésen, nem szabad hátradőlniük, mert a neheze még hátra van.

– Sok szurkolóval beszélgettem az odavágó előtt és a legtöbbjük azt mondta, hogy az lehet ez egyik döntő tényező, hogy Balogh Zsolti képes lesz-e az igazi arcát mutatni. Hogy érzed, sikerült visszatalálnod a régi formádhoz?

– Egyenlőre még sajnos nem. Nem játszok mostanában annyit, mint korábban, így kevesebb lehetőségem van a gólszerzésre, jóllehet nem is vállalok az utóbbi időben annyit, mint előtte. Szerencsére nem rajtam múlt a szombati meccs, egységesen csapatszinten mindenki jó teljesítményt nyújtott, ezért tudtunk 4 góllal nyerni. Remélem hamarosan átszakad a gát nálam és ismét a régi formámban segíthetem a csapatot.

– Megnyugtató az előnyötök?

– Az nem jó, ha megnyugtat minket. Ennek akkor lesz jelentősége, ha a végjáték szoros lesz, addig viszont nem szabad számolgatnunk, csak a játékra kell koncentrálnunk. Úgy kell felmennünk Veszprémben is a pályára, hogy 0-0-ról indulunk és meg kell nyernünk azt a mérkőzést is. Ha belekényelmesedünk és úgy állunk neki, hogy van egy kis előnyünk, akkor könnyen megégethetjük magunkat. Egy négy gólos hátrány a kézilabdában könnyen ledolgozható, és biztos vagyok benne, hogy a Veszprém nekünk fog esni, hogy minél előbb egalizálja a párharc állását.

Szombaton nagyot küzdött Balogh Zsolt a veszprémi védőkkel, ám erejéből csak egy gólra futotta. (Fotó: Kovács Ferenc)

– Mekkora hangsúlyt fektettek a mentális felkészülésre egy-egy ilyen sorsdöntő mérkőzés előtt?

– Ez egyénfüggő. Szerintem mindenkinek megvan a saját módszere arra, hogy mentálisan is felkészüljön. Én például a nagy rangadók előtt szeretek visszanézni a régi mérkőzéseinkből egy-egy olyan szituációt, amikor jó döntést hoztam a pályám, mert azokból mindig erőt tudok meríteni. A mérkőzés előtti éjszaka igyekszem lejátszani fejben a meccsszituációkat, ezzel is hangolódva a másnapi nagy összecsapásra.

– Mit csinálsz majd Veszprém felé a buszon?

– Nagyon szeretek olvasni, minden úton van nálam valamilyen könyv, úgyhogy most is a betűk világába vetem magam és rákaptam a rejtvényfejtésre, úgyhogy elképzelhető, hogy megtornásztatom az agyam a hosszú utazás alatt. Szerencsére mindig letudom magam kötni valamivel az utazások során.

Egy igazi rejtvénybe illő feladvány, hogy melyik arcát fogja mutatni vasárnap a Veszprém. Az idei szezonban már voltak hasonló helyzetben a bakonyiak, akkor a Skjern ellen kellett volna 7 gólos hátrányt ledolgozniuk hazai pályán, ebből csak ötöt sikerült, így a csapat búcsúzott a BL-től. Cristian Ugalde szerint, hasonló kudarc nem fordulhat még egyszer elő.

Az idény végeztével távozó Cristian Ugalde aranyéremmel búcsúzna a veszprémiektől. (Fotó: Telekom Veszprém facebook oldal)

– Idén már nyert Veszprémben a Szeged, előfordulhat ismét hasonló forgatókönyv?

– Remélem nem! Minden mérkőzés más és más, ősszel 9 góllal nyertünk Szegeden, most viszont 4-gyel nyertek hazai környezetben a Tisza-partiak, ebből is látszik, hogy nem lehet messzemenő következtetéseket levonni egy-egy mérkőzésből. Sajnos a Bajnokok ligájától ideje korán búcsúztunk, így a vasárnapi lesz az utolsó meccsünk a szezonban, ezért minden idegszálunkkal azon leszünk, hogy sikerüljön megvédenünk a bajnoki címünket.

– Mekkora pluszt jelenthet a hazai közönség a Veszprémnek?

– Számunkra mindig nagy segítséget jelentenek a szurkolóink. Amikor holtponton vagyunk, akkor az ő szurkolásuk szokott átlendíteni bennünket. Csak a szurkolótáborunkkal együtt, közösen tudjuk legyőzni a Szegedet, nagy szükség lesz a támogatásukra vasárnap is.

– Mekkora esélyt látsz arra, hogy sikerül megvédenetek a bajnoki címeteket?

– Videón kielemeztük az odavágót, és leszűrtük a fontos tanulságokat a mérkőzésből. Keményebben kell védekeznünk, mint azt tettük az első összecsapáson, mert ha nem ütközünk eleget a szegediekkel, akkor könnyen még nagyobb bajba kerülhetünk. Úgy gondolom, hogy elég erős a csapatunk ahhoz, hogy le dolgozzuk ezt a négy gólos hátrányt. Bízom benne, hogy ez sikerülni is fog és a szurkolóinkkal közösen ünnepelhetjük majd a bajnoki címet.

Ehhez minden bizonnyal a szegedieknek is lesz egy-két szavuk. A Pastor-legénység idén már bebizonyította, hogy képes a világ legjobb csapatai ellen is kimagasló teljesítményt nyújtani. Ha képes lesz ezt az arcát mutatni vasárnap is a csapat, akkor nagy esély van rá, hogy Ugalde 6 év után keserű szájízzel fog távozni Veszprémből.

Tovább olvasom

Hírzóna

Amerikai centert igazolt a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A 23 éves, 208 cm magas James Dickey az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő UNC Greensborótól érkezik Szrecsko Szekulovics együtteséhez.

Tovább olvasom

Sport

Vereséggel kezdett az SZVSE az NB III-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

A Hódmezővásárhely nyerte megyei rangadót.

Tovább olvasom

Sport

Későn jött a szépítés, a Békéscsaba nyerte a rangadót

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A dél-alföldi derbin hiába dolgozott ki több helyzetet a Szeged, a Békéscsaba idegenben tudott nyerni. A hazaiak még büntetőt is hibáztak. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál