Írjon nekünk

Egyetem

Több mint száz tehetséges hallgatót díjaztak a szegedi egyetemen

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Az SZTE Tehetségpont hagyományos díjátadó ünnepségén több mint száz fiatal tehetséget köszöntöttek a Rektori Épületben. Az Év Tehetsége és az SZTE Talent díjak mellett átadták a Sófi-ösztöndíjakat, valamint az esélyegyenlőségi és a vállalati elismeréseket is.

A díjazott hallgatókat, az egyetem vezetőit, az ösztöndíjakat adományozó szervezeti egységek és vállalatok képviselőit Badó Attila professzor, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke köszöntötte.

– Tízéves fennállását ünnepli idén a Tehetségpont, amelynek célja az SZTE-n tanuló tehetséges hallgatók felkutatása, támogatása, és a szegedi egyetemen működő tehetséggondozó programok összefogása. A szervezet 2011 óta osztja ki a Kiválósági Lista alapján az ösztöndíjakat, amelyekkel a Szegedi Tudományegyetem legkiválóbb hallgatóit jutalmazza, és ösztönzi az egyetem minden hallgatóját a jobb tanulmányi eredmények elérésére – fogalmazott köszöntőjében.

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora elmondta: a felsőoktatás és a gazdaság legfontosabb erőforrásai a tehetséges hallgatók. A tehetség olyan, mint a szépség, nincs egyértelmű definíciója, de gyorsan eldönthető valakiről, hogy rejlik e benne tehetség. – A tehetség ajándék, amivel gondosan kell bánni, és odafigyelni, hogy ne maradjon kihasználatlan. Az SZTE-n működő Tehetségpont ebben segíti a hallgatókat: felkutatja és támogatja őket – tette hozzá.

(Forrás: szte.hu)

Kommentek

Tovább olvasom

Egyetem

A rektor sem rutinból tartja az előadásokat

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az egyetemisták körében kedvelt előadó vallja, hogy rutinból nem szabad előadást tartani és szerinte nem azért figyelnek jobban az előadásain, mert ő a rektor. Kommentek

Tovább olvasom

Egészség

Korszerű bölcsőt kapott a Nőgyógyászati Klinika Újszülött Osztálya

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Lehetővé teszi a picik biztonságos transzportálását az épületben.

Tovább olvasom

Egyetem

Ki volt Szent-Györgyi Albert? Filmpremiert tartottak a szegedi egyetemen

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Csodálattal és hálával című alkotás Budapest, Szeged és Woods Hole mellett a Nobel-díjas tudós életének más állomásait, illetve jeles eseményeit és szereplőit is bemutatja.

Tovább olvasom

Aktuál