Gazdaság

Rekordot döntöttek a magyar milliárdosok

Rekordot döntöttek a magyar milliárdosok

2018. május 10., csütörtök
Rekordot döntöttek a magyar milliárdosok

Rekordot döntöttek a magyar milliárdosok, vagyonuk egy év alatt 890 milliárd forinttal 4267,4 milliárd forintra nőtt 2017 végére a napi.hu hírportál kiadványának becslése szerint.

A 100 leggazdagabb 2018 című, csütörtökön megjelent összesítés alapján a legvagyonosabbak rangsorának élén immáron nyolcadik éve az OTP vezetője, Csányi Sándor áll 320 milliárd forintra becsült vagyonnal. Tőle mindössze 40 milliárd forinttal maradt el a tavalyi ötödik helyezett Mészáros Lőrinc, aki - mint írták - 160 milliárd forintos gyarapodást ért el egy év alatt. A harmadik helyen 260 milliárd forinttal a nemrég elhunyt Demján Sándor, a negyediken pedig 240 milliárd forintos vagyonnal Gattyán György áll. A következő helyeket sorrendben Bige László, Széles Gábor, Veres Tibor, Felcsuti Zsolt, Kasza Lajos és Rákosi Tamás foglalhatta el a lap szerint. Az idei listán négy új név található, közülük a legmagasabban a 26. helyen álló Jellinek Dániel, az Indotek-csoport többségi tulajdonosa nyitott. A 31. helyen jegyezték Schmidt Máriát és családját, vagyonukkal azonban a néhai Ungár András - a Terror Háza Múzeum főigazgatójának férje - korábban már szerepelt a listán. Szintén visszatérő a 94. helyezett Jászai Gellért, a Mészáros-cégcsoport egyik vezetője és résztulajdonosa. Két ingatlanfejlesztésben érdekelt üzletember, az 59. Pálos Titusz és a 98. Füzesi Attila azonban most került be először a százas rangsorba.A belépő szint, vagyis a 100. legnagyobb vagyon 8,2 milliárd forint, a helyezettek átlagvagyona 42,6 milliárd forint - derül ki az idei összesítésből. A 100 leggazdagabb című kiadvány 2002 óta jelenik meg. A napi.hu tájékoztatása szerint a vagyonbecsléseket a Céginfo.hu céginformációs rendszer segítette, a kiadványban található szócikkek a nyilvános adatbázisokban közölt adatokon alapulnak.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.