Szórakozás

Napról napra jobban van Igor, a Szegedi Vadaspark tigrise 

Napról napra jobban van Igor, a Szegedi Vadaspark tigrise 

2018. május 8., kedd
Napról napra jobban van Igor, a Szegedi Vadaspark tigrise 

A javulás jeleit mutatja Igor, a Szegedi Vadaspark szibériai tigrise, amelynek csípőízületi betegségét saját őssejtjeivel kezelték - közölte a beavatkozást elvégző állatorvos az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Gippert Róbert elmondta, hogy a kezelés során a zsírszövetből elkülönítették az őssejteket és a gyógyuláshoz szükséges egyéb összetevőt, majd az így nyert 6-8 milliliternyi anyagot beinjekciózták a beteg ízületbe. Hozzátette, az eljárás viszonylag gyors és látványos gyógyulást eredményez anélkül, hogy folyamatosan gyógyszerezni kelljen az állatot, vagy hosszú műtétek várjanak rá.

Igor itt még a műtőasztalon fekszik. Fotó: Kocsis Alíz

A 13 éves szibériai tigrist csaknem egy évtizede gondozzák testvérével együtt Szegeden. Néhány éve egyik csípőjénél duzzanatot vettek észre, az állat húzta a lábát, láthatóan fájdalommal küzdött. A betegséget megpróbálták hagyományos módszerekkel - gyulladáscsökkentővel és fájdalomcsillapítóval - kezelni, de nem értek el jó eredményt. Április 18-án végül megműtötték, hogy saját őssejtjei segítsék elő a gyógyulását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.