Elmondom

Milliók porosodnak szegedi garázsokban

Milliók porosodnak szegedi garázsokban

2018. május 18., péntek
Milliók porosodnak szegedi garázsokban

Lyukas kerekek és vaskos porrétegebe írt üzentek állnak azokon az autókon, amiknek már nincs gazdája. Szeged mélygarázsaiban nem kell sokáig kutatni, hogy egy elhagyott autót találjunk.

Egy népszerű Facebook csoportba is került fel kép, egy olyan autóról, ami nem kis bosszúságot okoz a Napfényfürdő Aquapolis vezetőségének. Az autón jól látható, hogy már egy ideje nem nyúlt hozzá senki, csak egy macska, ami összejárkálta a motorháztetőt. Egyesek olyan rémeket látnak a parkoló autó kapcsán, miszerint az egy maffiózó lehet, akinek sürgősen kellett elhagynia a várost, illetve, hogy akár még egy hulla is lehet a csomagtartójában.

Csak egy mosás, és szép is lenne ez a Merci.

Arról, hogy kié az autó, vagy hogy mi van benne, nem tudtunk meg sokat, mert az Aquapolis igazgatósága, az autótulajdonossal ellentétben, jogkövető magatartást tanúsít, azaz tiszteletben tartja a magántulajdon védelmét. A fürdő vezetősége polgári peres eljárást fontolgat a személy ellen, akié az autó, mert egyébként nem szállíttathatják el, illetve a napi 2400 Ft-os parkolási díjat sem tudják egyéb módon követelni, hiszen amíg a peres eljárásban indított nyomozás ki nem deríti, hogy ki az autó, addig nincs is kitől az összeget követelniük. Amellett, hogy a parkoló autó tulajdonosa fizetés nélkül használ, egyébként pénzdíjas szolgáltatást, az sem egy utolsó szempont a történetben, hogy ezzel így ő a fizető vendégek elől vesz el egy parkolóhelyet.

NE HAGYJUK AZ AUTÓNKAT AZ ÁRKÁDBAN SE!

Erre már Gazdag Dániel, az Árkád Szeged Bevásárlóközpont igazgatója kér minket, mert hasonló parkoló autó náluk is található. Az igazgató elárulta, hogy náluk szerencsére nem jelentenek nagy problémát az elhagyott autók, még úgy sem, hogy nem fizetős a parkolás, és nem tervezik annak bevezetését, de azt senkinek sem tanácsolja, hogy hosszútávú ingyen parkolásra használja az Árkád garázsát. Ezt azért is érdemes figyelembe venni, mert a bevásárlóközpontot éjszakára mindig lezárják, így ha szükség lenne az autónkra, úgy az üzletközpont kinyitásáig nem férnénk hozzá a kocsinkhoz.

Ezen a kocsin a mosás már nem sokat segítene.

Az Árkádban már többször volt arra is példa, hogy a hatóságok szállíttattak el onnan autókat, miután a vezetőség jelezte, hogy azokkal nincs minden rendben. Ehhez tette még hozzá az Árkád vezetője, hogy ők abban az esetben is eltávolíthatják a kocsikat, ha azok számukra útban vannak. Ilyen eset lehet például az, ha autónkkal egy olyan helyre parkolunk, ahol egy éjszakára tervezett karbantartást végeznének, de a gépjárműtől nem férnek hozzá.

Gerzson! Meddig lesz ez itt?

A Pláza garázsában 6-8 elhagyott kocsi is állhat!

A Szeged Pláza garázsában 6-8 autó várja gazdáját. Az igazgató, Holecska Ildikótól szerint a legmeredekebb eset talán az volt a garázs történetében mikor az egyik ilyen kocsit feltörték, ami miatt már kénytelenek voltak kihívni a rendőröket. Egyéb esetben ők nem szoktak törődni az ilyen gazdátlan kocsikkal, de azt megemlítette, hogy egy zsúfoltabb időszakban, mint például a karácsonyi már náluk is probléma a sok elhagyott autó.

Ki hagyta el a Verdák egyik szereplőjét?

A fentebb említett létesítmények vezetői örülnének, ha ezek az autók végre eltűnnének a parkolójukból, így ha valamelyik kedves olvasónk a képek alapján ráismer a sajátjára, arra kérik őket, hogy guruljanak arrébb. Persze ne csak fél méterrel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.