Hírzóna

Meleg, de változékony idő várható a hétvégén

Meleg, de változékony idő várható a hétvégén

2018. május 10., csütörtök
Meleg, de változékony idő várható a hétvégén

A hétvégén is általában meleg, napsütéses idő várható, de többször megerősödhet a szél, és záporokra, zivatarokra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken több órára kisüt a nap. Szórványosan - legkisebb eséllyel a délkeleti országrészben - számíthatunk záporra, zivatarra, néhol felhőszakadásra. A Dunántúlon időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg meg is erősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de néhol ennél hűvösebb is lehet. Napközben nagyrészt 24-29 fokig melegszik a levegő, de a nyugati határvidéken pár fokkal alacsonyabb csúcsértékek is előfordulhatnak. Szombaton a sok napsütés mellett szórványosan - északkeleten kisebb eséllyel - alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon mérsékelt marad a légmozgás, másutt helyenként megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 11-17, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között várható. Vasárnap az ország északkeleti harmadán többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, másutt a többórás napsütés mellett erősebben felhős időszakok is lesznek. Északkeleten legfeljebb néhol, másutt szórványosan várható zápor, zivatar. A szél élénk, néhol, erős zivatarok környezetében viharos lehet. A leghidegebb órákban 9-16 fok lehet. Napközben 23-28 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.